"Măi, Mircea, manualul ne dă în judecată și pe FRF și pe LPF!". Au apărut stenogramele în cazul dezafilierii Universității Craiova, în baza cărora procurorii au cerut închisoare pentru Dragomir și Sandu

"Măi, Mircea, manualul ne dă în judecată și pe FRF și pe LPF!". Au apărut stenogramele în cazul dezafilierii Universității Craiova, în baza cărora procurorii au cerut închisoare pentru Dragomir și Sandu
Foto: digisport.ro

Au apărut stenogramele din ședința Comitetului Executiv din 8 iulie 2011, moment în care s-a decis dezafilierea Universității Craiova.

Miercuri au avut loc ultimele audieri în dosarul dezafilierei Craiovei, Dumitru Dragomir și Mircea Sandu fiind propuși de procurori la pedeapsa maximă.

Transcrierea discuției care a avut loc între oficialii Comitetului Executiv a fost publicată de Libertatea.

Dl. D. Dragomir: Duru e mai bine să tacă, să nu se expună.

Dl. Duru: Nu mă expun, domnule președinte. Oricând pot susține punctul de vedere, ceea ce am făcut.

Dl. D. Dragomir: Fii atent la ce spun eu acum. Măi, Mircea, manualul ne dă în judecată și pe FRF și pe LPF. Mă oameni buni, noi nu putem să-l dezafiliem, conform regulamentului.

Dl. M. Sandu: În ce situații se pot adresa instanței? Numai pentru contracte de muncă, din câte știu eu. Eu nu știu la ce instanțe s-a adresat.

Dl. D. Dragomir: Păi, nu ați auzit că v-a dat în judecată pe voi, pe mine.

Dl. M. Sandu: Domnule. Ia, cheamă-l pe Stângaciu!

Dl. D. Dragomir: Numai o secundă, domnule președinte. V-aș ruga să supuneți la vot treaba asta, care este în regulament, este în statut. Bun. El nu mai este la mine, la prima ligă. Eu nu pot decât să mă cert cu Mititelu la televizor.

Dl. M. Sandu: V-aș recomanda să nu vă certați. (…) Care este situația Universității Craiova? Înțeleg că ne-a dat în judecată.

Dl. Adrian Stângaciu: Universitatea Craiova ne-a dat în judecată.

Dl. M. Sandu: Cu ce drept?

Dl. A. Stângaciu: A dat în judecată comisiile federației.

Dl. M. Sandu: Comisiile n-au competență.

Dl. D. Dragomir: Este o problemă foarte gravă. Una este să ne certăm noi, să zbierăm noi la ăla și alta este acolo.

Dl. M. Sandu: Oameni buni. Una este darea în judecată a comisiilor, care nu sunt persoane juridice, și alta este federația, pentru că a dat în judecată federația.

Dl. A. Stângaciu: Pentru hotărâri ale comisiilor.

Dl. M. Sandu: Domnule, Stângaciu. Statutul ce prevede?

Dl. A. Stângaciu: Chestiunea aceasta cu dezafilierea.

Dl. M. Sandu: Și de ce nu faceți un referat la Comitetul Executiv ca să dezafiliem aceste cluburi?

Dl. D. Dragomir: De unde știți că nu are dreptate Borcea?

Dl. M. Sandu: Trebuia imediat să le spuneți să-și retragă acțiunea conform articolului, cum le-ați spus celor de la Bihor și nu trebuia să mă duc acolo, să mă apăr în instanța respectivă privind decizia dată aiurea. Deci, adresați-vă acum Universității Craiova, spuneți-le să-și retragă acțiunea împotriva federației, sub rezerva aplicării articolului respectiv din statut. Universitatea Craiova este în procedură de faliment, pentru că s-a dat o procedură la un tribunal, care ne informează că este în faliment Universitatea Craiova.

Dl. D. Dragomir: Fac ei altă firmă acum.

Dl. M. Sandu: Deci, te rog frumos acum să plece documentul și avem 24 de ore termen de a retrage acțiunea și de a face dovada în federație.

Dl. A. Stângaciu: 48 de ore.

Dl. M. Sandu: Până marți, 12 iulie

Dl. M. Sandu: Avem o problemă cu Universitatea Craiova. Dacă el este declarat falimentar și nu-și retrage acțiune va fi dezafiliat de Comitetul Executiv printr-o decizie. Dacă își retrage acțiunea vom vedea. Sunt două acțiuni. Una este falimentul care este altă speță și alta este acțiunea în justiție dacă nu are acest drept. Deci dacă el nu-și retrage acțiunea Comitetul Executiv îl dezafiliază și se încheie.

Dl. M. Sandu: Stai un pic? Numai puțin, nea Mitică! În momentul în care te-ai afiliat la FRF ai recunsocut statutul și respectarea lui. În momentul în care te-ai dus în instanță n-ai respectat statutul FRF, prin Comitetul Executiv te propun la dezafiliere până la prima Adunare Generală, deci dezafiliere provizorie. În momentul în care este dezafiliat nu mai poate participa la nicio competiție a Federației Române de Fotbal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:16 - Giani din „Las Fierbinți” a fost diagnosticat cu burnout. Problemele au apărut pe fondul traumelor din 2017: „„A fost sinistru. Doctorul mi-a zis că…”
11:06 - Noul clasament WTA. Pe ce loc a coborât Simona Halep. Schimbările majore după Australian Open 2023
11:06 - INTERVIU. Regizorul Radu Jude: „Când anumite teme istorice au fost trecute sub tăcere decenii de-a rândul poate apărea un efect de respingere din partea unei anumite părți a societății”
11:04 - Actrița Annie Wersching, din producții ca „24” sau „Vampire Diaries”, a murit la vârsta de 45 de ani
10:57 - Imagini de la petrecerea memorabilă a Anastasiei Soare în America. Jennifer Lopez, Kim Kardashian și Oprah Winfrey au fost invitate
10:49 - Marilu Dobrescu, implicată într-un accident rutier. Influencerița a povestit totul pe pagina de Instagram: „Efectiv înnebunesc”
10:46 - 130.000 de curcani au fost îngropați duminică, la Codlea, după ce s-a descoperit focarul de gripă aviară. Există suspiciuni că boala s-a extins și la o fermă cu un efectiv de peste 110.000 de păsări
10:21 - Fermierii din România și din alte țări din estul UE, se plâng că cerealele ieftine din Ucraina au invadat piața și cer despăgubiri
10:20 - Rusia susține că eventuale discuții cu Ucraina au devenit „inutile” după decizia SUA și a „vasalilor săi” de a trimite tancuri
10:20 - Ramona Olaru: „Nu este o combinație și nici nu stau pe o grămadă de bani”. În ce nu investește niciodată asistenta TV