Manchester City riscă depunctarea sau chiar retrogradarea. Ar fi încălcat de peste 100 de ori regulile financiare

Manchester City riscă depunctarea sau chiar retrogradarea. Ar fi încălcat de peste 100 de ori regulile financiare
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Nick Potts

Manchester City este acuzată de Premier League că a încălcat de peste 100 de ori regulile financiare, pe parcursul a 9 sezoane competiționale. Conform presei engleze, dacă va fi declarat vinovat, clubul de pe Etihad riscă o depunctare drastică sau chiar retrogradarea în Championship.

Premier League a constatat nereguli grave

Manchester City este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, dar investițiile uriașe la clubul finanțat de magnații din Emiratele Arabe Unite pot aduce prejudicii uriașe.

Premier League a investigat operațiunile financiare ale celor de la Manchester City între 2009 și 2018 și a constatat nereguli grave, anunță Eurosport.

Confom comunicatului oficial emis de Premier League, City a încălcat de peste 100 de ori regulile fair-play-ului financiar.

Acuzațiile împotriva campioanei în curs se referă la informații financiare despre venituri, detalii despre remunerarea managerilor și a jucătorilor, reglementările UEFA cu privire la profitabilitatea și sustenabilitatea clubului.

Manchester City riscă să fie depunctată sau chiar retrogradată

Așa cum se arată în comunicat, cazul va ajunge pe masa unei comisii independente de judecată, iar gruparea de pe Etihad riscă sancțiuni imense dacă va fi găsită vinovată.

Conform Daily Mail, pe city o paște o depunctare masivă sau chiar o retrogradare în Championship, dacă mai mult de jumătate dintre acuzații se vor dovedi.

Sursa citată anunță că cei de la City își pregătesc deja apărarea în acest caz și va urma probabil un proces de durată.

De amintit faptul că în februarie 2020 Manchester City a fost exclusă de UEFA din Cupele Europene și amendată cu 25 de milioane de £ pentru încălcarea fair-play-ului finanaciar.

Englezii au făcut apel la TAS și au avut câștig de cauză, rămânând doar cu amenda, care a fost redusă la numai 9 milioane de £.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)