Mihaela Buzărnescu, eliminată de la Jocurile Olimpice. A fost învinsă de Marketa Vondrousova

Mihaela Buzărnescu, eliminată de la Jocurile Olimpice. A fost învinsă de Marketa Vondrousova
Mihaela Buzărnescu / Foto: @miki.buzarnescu (Instagram), Wimbledon

Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 146 WTA), singura reprezentantă a României la proba de simplu feminin de la Jocurile Olimpice găzduite la Tokyo, a fost eliminată de Marketa Vondrousova (21 de ani, 41 WTA), cu 6-1, 6-2, în turul al doilea.

Românca a fost scoasă din competiție luni dimineața, după ce cu o zi înainte, „Miki” a trecut de Alison Riske (31 de ani, 37 WTA) în trei seturi. În primul set disputat cu Vondrousova, cehoaica a început în forță. A condus cu 4-0 după două break-uri, iar în setul al doilea, românca a avut un start mai bun. Cele două sportive au mers cap la cap până la 2-2, după care Vondrousova a început să se distanțeze.

În primul tur, cehoaica a trecut de Kiki Bertens. În turul al treilea, Marketa Vondrousova se va duela cu favorita gazdelor, Naomi Osaka (23 de ani, 2 WTA).

Mihaela Buzărnescu, debutantă la Jocurile Olimpice, la 33 de ani

Buzărnescu a fost debutantă la Jocurile Olimpice. Singura reprezentantă a României la proba de simplu a salvat onoarea țării noastre, după ce Halep, Cîrstea, Bogdan, Begu și Țig au refuzat participarea, din diverse motive.

„Ar fi ideal să ajung în semifinale sau să mă bat pentru o medalie! Mă las de tenis după aia!

Sunt atât de mândră şi onorată că reprezint România şi sper să joc bine pentru că în ultima vreme joc mai bine şi mă simt mai bine şi sper să vină nişte meciuri bune. Aş fi plătit eu ca să fiu acolo pentru că îmi doresc enorm acest lucru şi mă bucur că s-a realizat”, a declarat „Miki” pentru Fanatik, înainte de startul competiției.