Rafael Nadal a împlinit 34 de ani. Surpriză de pomină pentru sportivul spaniol (VIDEO)

Rafael Nadal a împlinit 34 de ani. Surpriză de pomină pentru sportivul spaniol (VIDEO)
Sursă foto: Twitter / @atptour

Rafael Nadal a împlinit miercuri, 3iunie, vârsta de 34 de ani. Legendarul sportiv a sărbătorit pe insula Mallorca, din arhipelagul Baleare, alături de membrii academiei sale de la Manacor (oraș din Mallroca).

Membrii academiei de tenis a lui Rafael Nadal i-au făcut o surpriză memorabilă marelui campion. Jucătorii și antrenorii i-au oferit un tortîn forma unui teren de tenis, ornat cu „zgură” din cacao, mingi de tenis galbene și două coarne de taur din ciocolată.

Zgura este suprafața de joc preferată a jucătorului spaniol, iar coarnele se leagă de porecla jucătorului, „Taurul din Manacor”.

Momentul-surpriză dedicat lui Rafael Nadal, distribuit în online (VIDEO)

Rafael Nadal a împlinit 34 de ani

Lui Rafael Nadal i s-a cântat „La mulți ani!”, moment imortalizat și distribuit în social media.

„Vă mulțumesc mult încă o dată! Ați făcut această zi mai specială”, a transmis Rafael Nadal pe pagina sa de Twitter.

Rafael Nadal, 12 titluri de Grand Slam pe zgură

Rafael Nadal are în palmares 19 titluri de Grand Slam. 12 dintre acestea le-a cucerit pe zgură, la Roland Garros. De asemenea, are în „CV” și două medalii olimpice de aur, una la simplu (2008) și alta la dublu (2012). În plus, are și 5 titluri la Cupa Davis.

Pentru Rafael Nadal, 2019 a fost un alt sezon de excepție. A câștigat US Open și Roland Garros. Astfel, anul trecut a încasat peste 16 milioane de dolari și a încheiat anul pe prima poziție în clasamentul ATP.

Într-un top realizat la începutul anului trecut, Rafael Nadal figurează pe locul 239 în topul celor mai bogați spanioli, cu o avere estimată la aproape 200 de milioane de euro.

În prezent, Rafael Nadal se află pe locul 2 în ierarhia ATP.

Rafel Nadal, palmares pozitiv în confruntările cu rivalul Roger Federer

În toată cariera sa, Rafael Nadal a câștigat 85 de turnee. Are 990 de victorii și 200 de înfrângeri. Spaniolul s-a confruntat cu marele său rival, Roger Federer, de 42 de ori. În 16 meciuri s-a impus elvețianul, iar 26 de dueluri au fost câștigate de cătreNadal.

Cei doi sportivi s-au întâlnit pentru prima oară în anul 2004, la Miami. Nadal a câștigat cu 2-0. În 2019, Federer și Nadal s-au confruntatde 3 ori. Două victorii a obținut Federer și una Nadal.