România ar putea juca la CE din 2012. Bosnia, aproape de suspendare

România ar putea juca la CE din 2012. Bosnia, aproape de suspendare
Foto: soccer-magazine.com

Din cauza faptului că Federația de Fotbal din Bosnia – Herțegovina nu respectă regulamentele UEFA și FIFA, toate echipele de fotbal bosniace inclusiv naționala ar putea fi suspendate din competițiile organizate de cele două foruri fotbalistice.

Federația de la Sarajevo are în momentul de fața trei președinți, unul bosniac musulman, unul sârb și unul croat, care reprezintă toate cele trei etnii din Bosnia. UEFA și FIFA au avertizat că acest lucru este împotriva regulamentelor și a mandatat oficialii de la Sarajevo să rectifice situația, în caz contrar bosniecii vor fi dezafiliați, de la 1 aprilie.

Cei trei președinți ai federației bosniece s-au adunat astăzi într-o ședință extraordinară pentru a decide noul regulament. Acesta a picat cu 22 de voturi “pentru”, 28 “împotrivă” și 3 abțineri.

În acest context, Bosnia – Herțegovina riscă suspendarea din toate competițiile UEFA și FIFA. Federația bosniacă asteaptă reacția oficială a celor două foruri fotbalistice.

Regulamentele acestora prevăd un singur președinte al federației de fotbal ales cu un mandat de patru ani.

Astfel în cazul suspendării Bosniei, naționala României ar avea mari șanse să se califice la Campionatul European de Fotbal (CE) din 2012.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)