A început Campionatul Mondial al HOMELEŞILOR 2018! România, VICTORIE SPECTACULOASĂ în meciul de debut (FOTO)

A început Campionatul Mondial al HOMELEŞILOR 2018! România, VICTORIE SPECTACULOASĂ în meciul de debut (FOTO)
Foto: Mihai Rosus / Facebook

Campionatul Mondial al homleșilor 2018 a început marţi în Mexico City, iar „reprezentativa” României a debutat spectaculos, cu o victorie (6-4) obţinută împotriva celor din Ţara Galilor, informează libertatea.ro.
La cea de-a 16-a ediție a Cupei Mondiale pentru persoanele fără adăpost (13-18 noiembrie) participă peste 450 de fotbaliști, reprezentând 42 de țări,

Echipa României este antrenată de Mihai Rosus şi se află în Grupa G (8 grupe preliminare), alături de Irlanda, Zimbabwe, Grecia și Țara Galilor.
E pentru a 11-a oară când tricolorii participă la Cupa Mondială. Ei au ajuns în Mexic doar cu ajutorul sponsorilor, fără a beneficia de vreun sprijin din partea FRF.
Anul trecut, la Oslo, homleșii români au încheiat pe poziția a 11-a.
Cea mai bună clasare a României a fost în 2015, locul 6.

Lotul a fost selecționat în urma Cupei Mobilității, de la Timișoara.
La fel ca la ultimele două ediții, echipele masculine cuprind un om al străzii local și o fată.

Din lot fac parte Robert Foldi, agent de vânzări la o firmă din Timișoara și antrenor de copii la Galaxy Timișoara, frații David și Elisei Șerban, Felician Pușcaș, angajat la un dealer auto din Arad, sau Emilian Micșa, un homles stabilit la Bruxelles.

A început Campionatul Mondial al HOMELEŞILOR 2018! România, VICTORIE SPECTACULOASĂ în meciul de debut

Cazurile fiecăruia dintre jucători sunt complexe. Spre exemplu, Pușcaș a fost trimis în judecată în 2010, după ce a plasat pe piaţă valută falsificată. Felician cumpărase un laptop cu 250 de euro tot falsificaţi.

„Homeless” nu înseamnă neapărat că persoanele implicate sunt oameni fără adăpost, ci e vorba și de cazuri sociale, tineri crescuți fără părinți, tineri care au scăpat de consumul de droguri și alte asemenea situații.

Delegația României este condusă de Mihai Rosus, el însuşi un fost copil al străzii. Rosuseste angajat al fundaţiei Metanoia, care a sprijinit ideea creării unei naţionale a oamenilor străzii.

„Am avut și eu o viață mai tumultoasă. Eu am fost într-o familie, dar una destramată, cu tata alcoolic, mama m-a crescut. De 15 ani m-am întors la credință, până atunci am facut toate nebuniile, am fost hoț de buzunare, am fost hoț de mașini, am fost implicat în bătăi, scandaluri. Într-o zi era să mor, e o poveste mai lungă, și stiam în acel moment că, dacă mor, mă duc în iad. Nu sunt mare orator, nu am fost nici mare fotbalist, cea mai mare realizare a mea a fost ca am evoluat in Liga a șaptea din Spania. Sportul te învață să fii mai disciplinat. Trebuie să lucrezi în echipa și nu poți să faci pe teren tot ce te taie capul”, spune Mihai Rosus.

A început Campionatul Mondial al HOMELEŞILOR 2018! România, VICTORIE SPECTACULOASĂ în meciul de debut (II)

200.000 de spectatori sunt așteptați la terenuri și se estimează că milioane de oameni vor urmări cele 360 de jocuri în livestream.