Statuia lui Diego Maradona, amplasată în fața stadionului din Napoli, la un an de la moartea fostului mare fotbalist (FOTO)

Statuia lui Diego Maradona, amplasată în fața stadionului din Napoli, la un an de la moartea fostului mare fotbalist (FOTO)

Joi, 25 noiembrie, s-a împlinit un an de zile de la moartea lui Diego Armando Maradona. Cu acest prilej, o statuie a fostului mare fotbalist a fost amplasată în fața stadionului din Napoi, care-i poartă numele.

„Butoiașul Atomic” a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac. Maradona este considerat un zeu în Argentina, de ultrași, care i-au creat o religie – religia maradoniană și i-au ridicat chiar o biserică fostului fotbalist.

Atât de venerat este Maradona încât familia l-a îngropat pe legendarul fotbalist fără inimă, pentru ca organul să nu-i fie furat.

Cariera lui Diego Armando Maradona

Campion mondial în 1986, Diego Maradona a înscris 34 de goluri în 90 de partide jucate pentru Argentina. El a evoluat la patru ediții ale Cupei Mondiale: Spania 1982, Mexic 1986 (campion), Italia 1990 (vicecampion), SUA 1994, potrivit sport.ro.

La nivelul echipelor de club, Maradona a evoluat la Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell’s Old Boys.

Considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, Maradona a cucerit 9 trofee alături de echipele de club.

Ca antrenor, Maradona a pregătit Textil Mandiyu, Racing Club, naționala Argentinei, Al-Wasl, Fujairah, Dorados de Sinaloa și Gimnasia de la Plata.

Ultima oră