A fost măcel la grădina zoologică din Timișoara. Trei câini au ucis toți cangurii de la Zoo

A fost măcel la grădina zoologică din Timișoara. Trei câini au ucis toți cangurii de la Zoo
Sursa Foto: www.tion.ro

Trei câini au băgat în sperieți angajații de la Grădina Zoologică din Timișoara, după ceau intrat în habitatul cangurilor și au ucis toate cele șase animale. Patrupedele au atacat inclusiv pasărea Emu. Din fericire, aceasta a reușit să sară gardul și să fugă. Doi dintre câinii au fost prinși și duși la un adăpost local, transmiteTimișoara Online.

Masacru laZoo Timișoara

Un grup de trei câini a reușit să se furișeze în noaptea de luni spre marți în incinta Grădinii Zoologice din Timișoara. Patrupezii au atacat cangurii din habitat. Din cauză că nu au avut unde să fugă, mamiferele au fost omorâte.

„Au intrat trei câini în incinta Zoo, au sărit gardul în habitatul cangurilor și au omorât toți cei șase canguri pe care îi aveam. Au intrat și la Emu, dar ea de frică a reușit să sară peste gard. Noi am văzut dimineața când am venit la lucru. Am fost să căutăm pasărea și am găsit-o plimbându-se pe alei, din fericire nu a pățit nimic. La canguri a fost altfel situația, pentru că ei aleargă atunci când sunt speriați și au un mecanism, li se blochează mușchii, nu mai pot să se miște. Cred că erau vreo doi masculi și patru femele”, a declarat administratorul Zoo Timișoara, Călin Călămar, conform TION.

Cu toate că îngrijitorii de la Zoo au căutat locul pe unde au intrat câinii, aceștia nu au reușit să-l găsească. Angajații Grădinei Zoologice sunt de părere că patrupezii au săpat pe sub gard și așa au reușit să intre în incinta Zoo.

Cangurii au murit chinuiți în propriul habitat

Administratorul Călămar susține căpatrupezii sunt îngrijițiși nu par a fi maidanezi. Doi dintre aceștia au fost prinși de cei de la Danyflor. Dacă sunt microcipați, vor fi căutați proprietarii și aceștia vor trebui să plătească daunele de la Zoo.

„Am chemat echipa Danyflor și am reușit să prindem doi câini. Sunt îngrijiți, unul dintre ei este un ciobănesc german, arată foarte bine. Nu are zgardă, dar e posibil să fie microcipat. Noi așa sperăm, să putem da de stăpâni. Celălalt aduce înspre Rottweiler, arătau bine câinii”, a mai spusCălămar.

În urma atacului, cangurii au muritîn propriul habitat. Unul dintre ei avea piciorul rupt, în timp ce altul avea abdomenul deschis.

Reprezentanții Zoo spun că patrupezii nu au mâncat din cadavre. Cu toate acestea, ei nu își explică cum au reușit să pătrundă câinii în incinta grădinii zoologice.