Au trecut opt luni de la asasinatul cu bombă din Arad, dar ancheta nu a avansat. Lucian Bode: Sunt foarte multe piste

Au trecut opt luni de la asasinatul cu bombă din Arad, dar ancheta nu a avansat. Lucian Bode: Sunt foarte multe piste
Foto: Guvernul României / Facebook

Opt luni au trecut de la asasinatul cu bombă din Arad, dar ancheta nu a avansat deloc. Lucian Bode (PNL), ministrul de Interne, a declarat că procurorul are mai multe piste. „Mi-aș dori să nu bată pasul pe loc”, a mai spus Bode.

Lucian Bode, despre ancheta în cazul asasinatului cu bombă de la Arad

„Mi-aș dori să nu bată pasul pe loc. Sunt foarte multe piste pe care înțeleg că procurorul le analizează și cere informații și din țară și din afară țării și ei vor decide când le vor face publice. Dacă ar fi una singură ne-am duce pe ea și am anunța rezultatul.

Trebuie să învățăm din greșeli, să le corectăm, să pregătim mult mai bine fiecare acțiune în care suntem implicați”, a declarat Lucian Bode, pentru Digi24.

În ce stadiu e ancheta privind asasinatul din Arad

Acum opt luni, omul de afaceri Ioan Crişan, care deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, a fost ucis într-un atentat cu bombă montatăîn mașina sa. Necropsia a arăta că acesta a murit pe loc.

La început, anchetatorii au anunțat chiar un cerc de suspecți, dar apoi nu s-a mai întâmplat nimic și, deocamdată, nimeni nu a fost pus sub acuzare.
Anchetatorii iau în calcul varianta asasinatului la comandă. Două tipuri de ADN a fost găsite pe explozibilul din mașina afaceristului.

Ei așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei și colaborează cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda e posibil să fi venit din afara țării.