Care este cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc? În această perioadă prețurile au scăzut enorm

Care este cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc? În această perioadă prețurile au scăzut enorm
Foto: Captură video

Finalul sezonului estival este doar începutul pentru unii turiști români, care abia își rezervă concediul. Motivul este simplu: această perioadă este mult mai ieftină, iar prețurile sunt în continuă scădere. Până la finalul lunii august, pensiunile și hotelurile de la mare vor fi pline de turiști.

Marea distracție de pe litoralul românesc, cu bani puțini

Acum este timpul perfect pentru relaxare, pentru cei ce au tot amânat momentul vacanței. O stațiune de pe litoralul nostrum, organizează petreceri cu spumă, asemănătoare cu cele din Ibiza și Mykonos, dar la prețuri pământești.

Este plajă cu spume și nu la Mamaia. Turiștii petrec de minune în stațiunea Costinești, dar și pe bani puțini. Mai nou, se organizează party-uri la început de săptămână, însă nu orice fel de petreceri, cu spumă, ca în Ibiza sau Mykonos.

La început de săptămână, zeci de turiști s-au distrat la o petrecere din Costinești, notează Cancan.

„La plajă, la discotecă, grătare, de băut, toată lumea e veselă”, spune un bărbat.

Cea mai ieftină stațiune de pe litoralul românesc

Momentan, nu doar cele mai mici prețuri sunt despre Costinești, ci și cei mai mulți turiști tot aici se găsesc.

„Avem oferte pentru toate gusturile. Preţurile sunt mult mai accesibile. Au scăzut. Sunt reduceri destul de bune. De la 350 la 250 de lei, camere cu baie, aer condiţionat, frigider. Adică toate dotările”, explică Ana Bolboceanu, proprietar pensiune.

Spre deosebide de această stațiune, în Eforie Nord prețurile rămân stabile. Un pachet de vacanţă all inclusive la un hotel de patru stele porneşte de la minimum 1.000 de lei pentru două persoane.

„Noi oferim în continuare pachete în regim all inclusive. Asta înseamnă mese tip bufet, şezlonguri la plajă şi la piscină, petrecerea seara la piscina exterioară. Avem şi un centru SPA”, spune Idris Lacme, șef recepție.

Stațiunea Mamaia a prins la viață

La un anumit moment, Mamaia era pustiită, din cauza prețurilor prea mari cerute de hotelieri și patronii restaurantelor.

Acum, managerii hotelurilor din Mamaia nu se mai poate plânge de lipsa turiştilor, dar asta numai pentru că ei au ales să facă tot felul de compromisuri pentru ca, la final de sezon, să nu iasă în pierdere.

„Este în continuare vârf de sezon la Mamaia. Suntem la capacitate maximă şi în următoarele zile, chiar dacă a trecut ziua Sfintei Marii. Păstrăm gratuitatea pentru toţi copiii până în 14 ani pe tot parcusul lunii august şi septembrie. Pornim de la 270 de lei de persoană all inclusive până la sfârşitul lunii august”, mărturiseşte Roxana Taiss, manager hotel.

„Sunt disponibile oferte, zile gratuite în perioada viitoare. De asemenea, după 20 (n.r. august), tarifele încep să scadă cu până la 25%. Avem deja câteva hoteluri care au făcut această ofertă specială. De la 1 septembrie, în general, tarifele vor scădea cu mult. (…) Cred că se vor ajunge şi la peste 50%”, spune Ştefan Necula, manager agenție de turism.

În prima lună de toamnă, turiștii vor scoate din buzunar de la 70 de lei pentru o cameră de hotel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:09 - Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri din ţară
07:57 - Imagini de groază din Iran: Un polițist, lovit violent cu picioarele de mai mulți protestatari (video)
07:38 - Momentul în care militarii din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)