Cât a plătit o tânără pentru un porumb și o porție mică de popcorn în „Orășelul copiilor” din Ploiești. Prețurile exorbitante și lipsa bonului fiscal nu sunt singurele nereguli întâlnite

Cât a plătit o tânără pentru un porumb și o porție mică de popcorn în „Orășelul copiilor” din Ploiești. Prețurile exorbitante și lipsa bonului fiscal nu sunt singurele nereguli întâlnite
Prețuri exorbitante, fără bon fiscal, la „Orășelul copiilor” din Ploiești. Cât a plătit o tânără pentru un porumb și o porție mică de popcorn. Sursă foto: Captură YouTube

Târgul de Crăciun din Ploiești și-a deschis oficial porțile, iar neregulile și prețurile extrem de piperate.

O tânără a avut parte de mai multe surprize, în momentul în care a vrut să cumpere porumb fiert și alte câteva produse de la târg.

Prețuri exorbitante la Târgurile de Crăciun

Majoritatea Târgurilor de Crăciun din țară și-au deschis porțile odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă. Unul dintre târgurile care atrage atenția în mod deosebit este cel din municipiul Ploiești, intitulat „Orășelul copiilor”. Aceasta și-a deschis porțile în data de 7 decembrie, iar localnicii au dat buzna încă din prima zi, curioși fiind de ceea ce au pregătit comercianții, dar și Primăria.

Surpriza a fost una de proporții. O tânără jurnalistă a filmat cu camera ascunsă neregulile de la fiecare comerciant în parte.

Potrivit unui reportaj localtoți comercianții și producătorii au prețuri exorbitante. Aproape nici un comerciant nu eliberează bon fiscal, și mai mult decât atât, aceștia recunosc că nu au case de marcat, invocând faptul că fie au venit doar pentru o zi, de probă sau fie li s-a stricat casa de marcat, încă din prima zi, scrie Cancan.

Vânzătorii nu emit bon fiscal pentru bunurile pe care le comercializează

Tânăra a cumpărat mai multe produse de la mai mulți comercianți, iar surpriza a fost aceeași de fiecare dată: lipsa casei de marcat. Pentru un porumb fiert, tânăra a dat nici mai mult, nici mai puțin de 10 lei, iar, în momentul în care a cerut bon fiscal, vânzătoarea a spus că nu are. O altă vânzătoare a spus că s-a stricat casa de marcat, însă, îi poate oferi o chitanță, până se pune la punct cu întreg protocolul și până rezolvă problema.

Pentru o porție mică de popcorn, jurnalista a plătit 10 lei, culmea, tot fără bon fiscal. Pe lângă aceste probleme, comercianții nu respectau regulile de igienă sanitară, iar aceștia riscă să plătească amenzi usturătoare.

Potrivit OUG 28/1999, constituie contravenție neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, neînmânarea bonului fiscal clientului sau emiterea de bonuri cu o valoare inferioară prețului de vânzare sau care conțin date eronate sau incomplete. Sancțiunile, în acest caz, ajung până la 20.000 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)