Recent, mai multe târguri de Crăciun s-au deschis în orașele din țară, iar cele mai multe se regăsesc în București.
Dacă te-ai gândit să ieși în oraș, pentru a asimila din spiritul sărbătorilor de iarnă alături de cei dragi, și ai poftă să te înfrupți din preparate dulci, atunci „înarmează-ți” portofelul.
Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar românii vor intra, în curând, în „febra” cumpărăturilor. Însă, până atunci, oamenii își fac drum în zona târgurilor de Crăciun, pentru a se înfrupta din bucate tradiționale și preparate dulci. De pildă, cine dorește să mănânce un langoș sau o clătită cu ciocolată, trebuie să își facă socotelile dinainte să plece de acasă.
Cine dorește să mănânce, de exemplu, o clătită, trebuie să scoată din buzunar în jur de 30 de lei. Cât despre langoș, indiferent de umplutura pe care o are, costă 15 lei. Iar, dacă pe lângă preparatele dulci mai alegi să bei și un pahar cu vin fiert, scoți încă 10 lei din buzunar. Cei care doresc să ia și o sticlă de 0,7 litri de vin acasă, prețul e de 25 de lei. O turtă dulce ajunge și la prețul de 20 de lei, potrivit Cancan.
Cât despre un simplu meniu românesc, și aici prețul este ușor ridicat. De exemplu, dacă vrei să te înfrupți dintr-o porție de varză cu ciolan, șorici și cartofi prăjiți, nota de plată va fi peste 100 de lei.