Câți bani faci din Uber și Bolt într-o lună cu o mașină Tesla? Experimentul unui youtuber în București

Câți bani faci din Uber și Bolt într-o lună cu o mașină Tesla? Experimentul unui youtuber în București
Foto: Pixabay

Vara aceasta, un youtuber român și-a propus să afle câți bani se fac din ride-sharing în țara noastră. Fiind pasionat de mașini electrice, bărbatul a ales o mașină Tesla, care a fost pusă pe aplicațiile Uber, Bolt și Elec.

Experimental a durat doar luna august, care este consiferată cea mai slabă din punct de vedere  al veniturilor încasate din activitatea respectivă. În medie, bărbatul a lucrat câte opt ore pe zi, doar în cele lucrătoare, inclusive ziua de 15 august.

Nu a existat o strategie pusă la punct, de pe urma căreia și-ar asigura un venit mare. Experimental a fost inițiat pentu a afla mai multe despre activitatea de ride-sharing. În plus, Silviu mai spune în clipul video postat pe YouTube că mașina să nu este colantată, ceea ce a făcut ca veniturile lui să fie un pic mai mici.

Câți bani îți aduce o lună de ride-sharing

După 23 de zile de folosit toate cele trei aplicațiile menționate în rândurile anterioare, Silviu a obținut un venit total de 12.100 de lei. La această sumă mai trebuie adăugat un bacșiș total neimpozabil în valoare de 1.250 de lei, scrie Promotor.

Suma este consistentă, dar trebuie menționată și plata impozitelor, fiind o sumă încasată pe firmă. Acest impozit constituie un impozit de 1% din venitul total. De asemenea, în cazul Bolt și Uber, șoferul trebuie să plătească TVA-ul aferent comisionului celor doua aplicații, ceea ce per total înseamnă aproximativ 3 sau 4% din suma totală menționată mai devreme. Evident, nu trebuie trecute cu vederea nici cheltuielile legate de încărcarea mașinii, cheltuieli care pentru Silviu au ajuns la aproape 500 de lei.

Potrivit spuselor youtuber-ului, încasările nete dintr-o lună de ride-sharing pe cele trei aplicații au fost de puțin peste 11.500 de lei. Conform statisticilor lui, asta înseamnă un venit mediu de aproximativ 57 de lei pe fiecare oră de muncă, respectiv un venit mediu de 22 de lei pentru fiecare cursă efectuată.

Urmăriți B1TV.ro și pe