CORONAVIRUS | Târgoviște: Un bărbat internat în spital şi-a pus fiul să sune la 112 pentru că nu mai avea oxigen. Ce spune managerul spitalului

CORONAVIRUS | Târgoviște: Un bărbat internat în spital şi-a pus fiul să sune la 112 pentru că nu mai avea oxigen. Ce spune managerul spitalului
Foto: Hepta/Zuma

Situație de necrezut la Spitalul Judeţean din Târgovişte! Un bărbat în vârstă de 65 de ani, internat în unitatea medicală, şi-a pus copiii să sune la 112 pentru că simţea că se sufocă şi a constatat că nimeni din personalul medical nu era disponibil să-l ajute.

Un bărbat internat la Spitalul Judeţean din Târgovişte şi-a pus fiul să sune la 112 pentru că nu mai avea oxigen

Mai exact, bărbatul, internat cu noul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, le-a cerut fiilor lui ajutorul atunci când a constatat că se sufocă şi niciun medic nu era prin preajmă pentru a-l ajuta, scrie Digi24.ro.

„Am dat eu cu lingura în tubul de oxigen, nu se aude nimeni nici de pe hol. Nu pot să mă mişc că nu mai am oxigen“, a declarat pacientul.

Fiul acestuia a precizat că „Aseară la ora 9 sună telefonul, mă uit – tata. Şi că: sună repede la 112 că nu mai am tub de oxigen, nu vine nimeni. 10 minute cred că a stat fără oxigen. Şi când am sunat la 112 cică: nu ţine de noi. Eu vă pot chema ambulanţa. Doamnă, ce ambulanţă să chemaţi, el este în spital Cum să chemaţi ambulanţa în spital?“.

Ce spune managerul spitalului despre această situație

Pe de altă parte, managerul Spitalului de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, a declarat că niciun pacient din unitatea medicală nu a rămas fără oxigen o secundă.

”Este vorba de un pacient care s-a internat în data de 18 într-o stare destul de gravă, cu o saturație de aproximativ 68-70%, care necesita oxigen. Pacientul a refuzat de foarte multe ori purtarea măștii care îi asigura fluxul de oxigen suplimentar, necesar în tratamentul bolii de care suferă pacientul în cauză. Am verificat aseară exact la momentul semnalării acelei probleme. Pacientul avea tub de oxigen la capul patului, cu presiune normală, cred că posibil să fi fost un atac de panică al pacientului”, a spus el.

Managerul a mai menționat că acesta este și efectul lipsei de personal medical specializat care să le acorde îngrijirile necesare acestor pacienți. Practic, o mână de oameni ajunge să îngrijească până la 60 de pacienți internați pe 3 etaje diferite.

„Degeaba facem angajări temporare la acest moment, pentru că ne vin asistenți debutanți, infirmieri debutanți, ceea ce presupune o activitate un pic deficitară, cel puțin în primele etape ale activității lor. Noi îngrijim pe 3 etaje pacienți cu COVID pozitiv în această clădire și personalul nu poate să fie prezent în fiecare moment și cu o rapiditate maximă la fiecare pacient în parte. Secția pneumologie despre care facem vorbire – avem la momentul de față 5 asistenți în tura de zi, 2 infirmieri și 1 brancardier”, a afirmar Claudiu Dumitrescu.

Nelu Tătaru: Evaluăm posibilitățile să avem personal din afara țării – medici români care vor să se întoarcă

Amintim că Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că există discuții în prezent pentru aducerea de personal medical din străinătate. În exclusivitate pentru B1 TV, miercuri, demnitarul liberal a precizat că este vorba despre „medici români care vor să se întoarcă”, dar până la revenirea lor în țarp „recomandarea rămâne aceeași” – „haideți să respectăm niște reguli ca să avem un număr scăzut de cazuri, un număr scăzut de cazuri care ajung în Terapie Intensivă și atunci și personalul medical să se poată odihni un pic”.

„În acest moment suntem la o evaluare a posibilităților să avem personal din afara țării – medici români care vor să se întoarcă. Avem aceste discuții în acest moment, dar până a putea beneficia de experiența și profesionalismul celor din afară, mergem în continuare cu ce avem în țară și – tocmai în acest context în care sunt aceeași oameni pe care îi avem de opt luni îi adaptăm la tot mai multe paturi de Terapie Intensivă – recomandarea rămâne aceeași, haideți să respectăm niște reguli ca să avem un număr scăzut de cazuri, un număr scăzut de cazuri care ajung în Terapie Intensivă și atunci și personalul medical să se poată odihni un pic. Avem, totuși, opt luni de zile”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Întrebat dacă se poate spune că secțiile de Terapie Intensivă sunt traversate de un deficit de personal, Nelu Tătaru a explicat: „În acest moment, avem o reevaluare a tot ce înseamnă personal de Terapie Intensivă și adaptarea prin detașări acolo unde este nevoie. Avem diferite transmiteri în comunitate și efectiv ca și diferite numerele de cazuri care sunt în fiecare județ în parte, și atunci adaptăm în funcție de județul respectiv și necesarul de personal”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari