Două activiste din Germania sunt dispuse să sterilizeze gratis câinii din Gorj, însă numai trei primari susțin inițiativa

Două activiste din Germania sunt dispuse să sterilizeze gratis câinii din Gorj, însă numai trei primari susțin inițiativa

Brigitte Krah în vârstă de 68 de ani este o membră a asociației „Happy Paws“ din Germania alături de Nichole Gruber, cu vârsta de 45 de ani, iar ele vor să demareze o campanie gratuită de sterilizare a câinilor din județul Gorj, dar numai trei primării sunt dispuse să colaboreze.

Brigitte și Nichole au o experiență de 15 ani în acest domeniu, deoarece au organizat campanii similare în diverse localități din jurul orașului Suceava, astfel reducând aproape de zero populația de câini maidanezi.

Progresul făcut de asociație

Femeile lucrează în parteneriat cu o asociație de protecție a animalelor din Târgu Jiu.

„Happy Paws“ este numele organizației ce în fiecare lună a reușit să dea spre adopție aproximativ 100 de maidanezi din Gorj ce au ajuns la iubitorii de animale din Germania.

În prezent, cele două au în plan sterilizarea câinilor gorjeni, ca să combată înmulțirea necontrolată, care contribuie la abandonul patrupedelor.

„Ne-am gândit să începem această campanie de lungă durată și la nivelul județului Gorj, deoarece înmulțirea necontrolată poate să ducă la creșterea numărului de câini de pe stradă, prin abandonarea lor.

Colaborăm de 15 ani cu o asociație din Suceava și în zona respectivă unde acționăm aproape că nu mai sunt câini pe străzi, astfel că această soluție și-a dovedit eficiența. Castrarea va fi făcută gratuit, pentru a veni în ajutorul oamenilor în special din mediul rural, care au venituri reduse sau se află mai departe de cabinetele medicale.“, a explicat Nichole, potrivit adevărul.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe