Focar de Covid-19 la o firmă de construcţii din Iaşi. Au fost depistați alți 17 muncitori vietnamezi

Focar de Covid-19 la o firmă de construcţii din Iaşi. Au fost depistați alți 17 muncitori vietnamezi
Foto: Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.C

Un nou focar a izbucnit în Iași. Este vorba de 17muncitori vietnamezi de la firma de construcţii Conest au fost depistați cu Covid-19.

Reamintim că pe 19 septembrie au fost depistaţi alţi 21 de angajaţi cu COVID-19, iar acum numărula ajuns la 38.

„În total sunt internaţi 24 de muncitori vietnamezi. Au forme uşoare şi medii ale infecţiei. Managerul grupului de muncitori vietnamezi asigură comunicarea între companie şi angajaţii internaţi şi facilitează şi comunicarea cu medicii. De la izbucnirea pandemiei în luna martie, Conest are ca prioritate sănătatea angajaţilor.Beneficiarii şi comunitatea în care activăm să înţeleagă obiectiv că zi de zi ne expunem multor riscuri. Dar o facem cât mai responsabil, cu încredere, şi ţelul nostru este să ne facem bine treaba în toate şantierele”, a spusIrinel Tofan, director general Conest.

Acesta a mai spus că măsurile impuse de pandemie au fost respectate, conformG4media.ro

„Au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Conest a aplicat şi măsura testării periodice a angajaţilor ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19.Ne aşteptăm să apară şi alte cazuri întrucât am ţinut permanent legătura cu medicii şi am efectuat testări periodice”, se precizează în comunicatul de presă.