Tragedie în Iași. Doi copii au murit după ce mama lor le-a servit struguri stropiți cu insecticid

Tragedie în Iași. Doi copii au murit după ce mama lor le-a servit struguri stropiți cu insecticid

Durere fără margini într-o familie din Iași. Doi frățiori s-au stins la sfârșitul săptămânii trecute, la doar câteva ore distanță, după ce au mâncat struguri stropiți cu o substanță otrăvitoare.

Struguri stropiți cu insecticid proveneau din propria gospodărie

Copii aveau un an și jumătate șirespectiv trei ani, iar strugurii care le-a adus sfârșitul au fost culeși din propria gospodărie și serviți chiar de mama lor. Potrivitbzi,ro, ingerarea fructelor otrăvite s-ar fi produs vineri, iar la aproape 24 de ore, femeia a sunat la 112, pentru că cei mici se simțeau rău: se sufocau, își dădeau ochii peste cap și aveau senzație de sete excesivă.

Cei doi copii au murit la doar câteva oredistanță

Copilul mai mics-a stins din viață acasă, după ce medicii l-au resuscitat trei sferturi de oră, în timp cebăiețelul de trei ani a fost transportat cu un elicopter SMURD la spital, unde a murit câteva ore mai târziu.

„Elicopterul la misiunea primară de la Coarnele Caprei a găsit copilul de un an și jumătate, Gabriel B., în stop cardio-respirator, a fost ventilat mecanic și resuscitat 45 minute, fără răspuns, și s-a declarat decesul. Celălalt copil, în vârstă de trei ani, A.B., a fost găsit somnolent, ușor confuz cu midriază bilaterală și preluat de Elicopterul SMURD și transportat la Spitalul «Sf. Maria». Se presupune a fi o intoxicație cu organofosforice. Mama a declarat că le-a dat struguri”, a declaratșefa UPU SMURD Iași, potrivit dsursei citate.

Din primele cercetări a reieșit că strugurii pe care copii i-au mâncat erau stropiți cu niște substanțe extrem de nocive, care sefolosesc atât capesticide, cât și în compoziția otravei deșoareci, însă cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei.

Tags:
Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore