Iași: Un palestinian a incendiat patru mașini de nervi că un altul l-a sfidat, privindu-l în ochi. Cum a convins instanța să-l ierte

Iași: Un palestinian a incendiat patru mașini de nervi că un altul l-a sfidat, privindu-l în ochi. Cum a convins instanța să-l ierte
Foto: Pixabay

Un student palestinian din Fâşia Gaza a fost condamnat la închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Iaşi după ce a incendiat patru maşini. El s-a răzbunat astfel pe un alt palestinian, care îndrăznise să-l privească în ochi, gest pe care el l-a considerat o mare jignire. Curtea de Apel Iaşi a întors astfel decizia primei instanțe, care-l condamnase la 1 an şi 6 luni cu executare pentru distrugere în formă continuată, informează Ziarul de Iaşi.

Student palestinian, condamnat cu suspendare pentru incendierea a patru mașini

Bărbatul, student la Medicină, se afla alături de fratele lui când s-a întâlnit cu celălalt palestinian. La un moment dat, în timpul conversației, acesta l-a privit în ochi, gest pe care studentul l-a considerat o mare jignire. El a trecut la amenințări, apoi a mers la blocul în care locuia palestinianul și a dat foc mașinii acestuia, un VolksWagen Golf.

Incendiul a provocat o explozie, care a afectat și o altă mașină. Ulterior, palestinianul a dat foc maşinii prietenului victimei, flăcările extinzându-se și de data aceasta la un alt autoturism.

Faptele au fost comise în septembrie 2020. Prima instanță l-a condamnat pe student la închisoare cu executare, mai precis un an și șase luni, dar apoi Curtea de Apel Iaşi a dispus o condamnare doar cu suspendare. În fața judecătorilor, el s-a apărat invocând naţionalitatea şi obiceiurile arabe.