Încă un pacient cu COVID a fugit din spital. Refugiatul din Irak s-a strecurat printre medici

Încă un pacient cu COVID a fugit din spital. Refugiatul din Irak s-a strecurat printre medici

Pe fondul valului 4 de COVID, au apărut noi cazuri extreme în unitățile sanitare din România. Încă un pacient cu SARS-COV-2 a fugit din spital. Este vorba despre un migrant care a fost internat la Clinica de Dermatologie timp de 8 zile, după ce a fost depistat pozitiv.

Starea de sănătate a bărbatului internat a început să se îmbunătățească după 5 zile, ceea ce i-a dat încredere că poate părăsi unitatea sanitară.

Cine este pacientul cu COVID care a fugit din spital

Individul din Irak, în vârstă de 40 de ani, este căutat de polițiști, la nivel național. El are domiciliul într-un centru de refugiați din Timișoara, de mai mulți ani. A fost deschis deja un dosar penal pe numele cetățeanului, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Poliţiştii timişeni au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unui bărbat de 40 de ani. În data de 27 septembrie, în jurul orei 23,00, Jaman Ibrahim Shukr (migrant irakian, n.r.) ar fi plecat de la Spitalul Municipal din Timişoara, fiind confirmat cu COVID 19, iar până în prezent nu a mai revenit. Bărbatul are 1,80 m înălţime, 70 kg, păr brunet. Purta bluză de culoare închisă şi pantaloni de culoare închisă.

Oricine poate oferi detalii cu privire la persoana dispărută este rugat să apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie”, a anunţat, joi, Poliţia Timiş, conform Agerpres.

Cele mai multe cazuri cu pacienți fugiți din spital au fost raportate la începutul crizei COVID-19, când cetățenii asimptomatici erau obligați să rămână în atenția medicilor.