Managerul Spitalului Vaslui, Ana Rinder, internată în stare gravă cu suspiciunea de COVID-19. Fiul ei, unul dintre adolescenții din grupul adus de pe litoral de ISU

Managerul Spitalului Vaslui, Ana Rinder, internată în stare gravă cu suspiciunea de COVID-19. Fiul ei, unul dintre adolescenții din grupul adus de pe litoral de ISU
foto: Hepta.ro

Cazul celor 30 detineri din Vaslui găsiți pe litoral, ajunși focar de coronavirus, ia amploare. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Ana Rinder (43 ani), a ajuns marţi, 11 august în stare gravă la unitatea medicală pe care o conduce, prezentând simptomatologie specifică COVID-19. Fiul eI este contact cu adolescenţii confirmaţi pozitiv în focarul de la Costineşti.

Managerul Spitalulului Judeţean Vaslui, în stare gravă la spital cu suspiciune de COVID-19

Ana Rinder se afla în izolare, alături de fiul ei, de mai multe zile, scrie Adevarul. Aceasta a însă să se simtă din ce în ce mai rău, astfel că marți, 11 august, a ajuns de urgență la spitalul pe care îl conduce.

Fiul său este contact al unei persoane din grupul de tineri care a plecat pe litoral, deși una dintre fete fusese confirmată cu Covid-19. Mai exact, tânăra, fiica unui ambulanţier, s-a deplasat pe litoral fără a mai aştepta rezultatele testului COVID, pe care îl efectuase în Vaslui, fără ca prietenii să ştie despre situaţia ei.

Fiul managerului Spitalului Vaslui s-a întors de pe litoral și s-a izolat alături de mama sa. Ana Rinder este însă în stare foarte gravă.

Medicii din Vaslui au decis să solicite sprijin Spitalului Matei Balş din Bucureşti, pentru transfer. ”Managerul Spitalului Judeţean va fi transferat la Matei Balş. Decizia este una medicală, luată de medicii din cadrul spitalului”, a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită neanunțată la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut, duminică, o vizită neanunțată la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Totul după ce săptămâna trecută, un ambulanțier a mers pe litoral cu o autospecială pentru a-și recupera fiica adolescentă, testată pozitiv cu noulcoronavirus.

Cazul tinerilor din Vaslui care au plecat la mare, în condițiile în care două fete din grup fuseseră testate pentru infecția cu SARS-CoV-2 și nu primiseră încă rezultatele, a fost foarte mediatizat.

În acest moment, la SAJ Vaslui este în desfășurare o anchetă epidemologică. Totodată, polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal de cercetare in rem, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, informeazăAgerpres.

Una dintre fetele din grup este fiica unui ambulanţier al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, iar pe 31 iulie aceasta s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui, cu simptome deCOVID-19.

La scurt timp după ce a aflat că fiica sa este diagnosticată cuCOVID-19, ambulanțierul a plecat pe litoral cu o autospecială a SAJ Vaslui pentru a o aducepe față la spitalul din Bârlad. De asemenea, autorităţile au deschis o largă anchetă epidemiologicăpentru că tinerii au intrat în contact şi cu alți turiști de pe litoral.

Ultima oră