Medicii din Târgu Mureș au reușit să replanteze mâna amputată a unui bărbat. Operația a durat 10 ore

Medicii din Târgu Mureș au reușit să replanteze mâna amputată a unui bărbat. Operația a durat 10 ore
Foto: Unsplash.com

Bărbatul a suferit un accident de muncă în urma căruia i-a fost amputată mâna dreaptă.Intervenția de replantare a mâinii a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş și a durat 10 ore.

În total, echipa medicală a intervenit la opt cazuri, unul mai complicat decât celălalt

La trei zile de la intervenţie, medicii anunţă că operația a fost încheiată cu succes, iar pacientul are o evoluţie favorabilă.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii luni de Spitalul, Judeţean Târgu Mureş, pacientul, un bărbat în vârstă de 33 de ani din judeţul Sibiu, a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană, în ziua de 29 septembrie, în jurul orei 13:00.

El a fost dus cu elicopter SMURD la unitatea sanitară din Târgu Mureş, unde a ajuns în jurul orei 15:00, iar jumătate de oră mai târziu era în sala de operaţii.

Medicii precizează că intervenţia de replantare a mâinii bărbatului a fost „doar începutul unui adevărat maraton de intervenţii desfăşurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă” de la spitalul Judeţean Târgu Mureş.

În total, echipa medicală a intervenit la opt cazuri, între care cel al unui pacient cu traumatism produs prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputaţie police, adus din Braşov, plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi venit la spital din Mureş, accident casnic – arsură la nivelul feţei şi toracelui anterior, tot din Mureş.

Urmăriți B1TV.ro și pe