O tânără din Botoșani reciclează și creează ”pahare cu o poveste”. Cum a reușit să-și transforme visul într-o afacere

O tânără din Botoșani reciclează și creează ”pahare cu o poveste”. Cum a reușit să-și transforme visul într-o afacere
Foto: Facebook/Laura Chiriac.

Laura este o tânără de 30 de ani, care a reușit să-și transforme pasiunea într-o afacere. Botoșăneanca s-a mutat în capitală, dar  caută poezie în zonele viticole ale țării. Astfel, din interesul acesteia de povestea din spatele vinului s-a născut și afacerea. Laura se ocupă cu designul modelelor paharelor și dezvoltarea de noi idei pentru produsele din sticlă reciclată. Îi sunt mereu alături sticlari, prieteni și familie, notează Botoșăneanul.

Povestea emoționantă a tinerei

Cum arată povestea unei antreprenoare care încearcă să-și construiască un drum drept către visul său? Și de ce ar trebui să nu mai pierdem timpul făcând lucruri care doar să ne ajute să ne plătim facturile și să îndrăznim să ne urmăm intuiția?

”Totul a început prin studiul vinului. Prin 2019 mi-am dorit să înțeleg mai mult ce se întâmplă în pahar și am început să mă uit la multe clipuri pe Youtube. Atunci, având copil de un an, eram mai mult prin casă, așa că aveam timp să fac asta”, povestește Laura Chiriac.

Așa i-a venit ideea unui proiect în care să producă ”pahare cu o poveste în spate”.

”Și primul pas pe care l-am făcut a fost să scriu pe grupul antreprenorilor români de pe Facebook dacă poate să mă ajute cineva să fac un pahar de cristal cu picior din sticlă reciclabilă. Și mulți mi-au spus că pot să facă asta, dar fără picior.

Eu țineam morțiș să fie cu picior, că așa era frumos. Și atunci o profesoară de la UNArte m-a pus în contact cu un sticlar care mi-a înțeles nebunia. El făcea deja asta, lucrează doar în sticlă. Și de atunci lucrăm împreună”.

Ciocolată cu vin roșu, cea mai interesantă combinație

Tânăra povestește că sticlarul se ocupă de găsirea și de cumpărarea sticlei: ”Practic, cumpărăm cioburi. Eu vin pe capul lui foarte mult și îl stresez. (…) Le topim la peste 1000-1200 de grade. Iarna este vis să mergi în atelier, vara nu prea.

Și apoi mai avem un cuptor în care punem paharele după ce le facem, similar procesului producerii obiectelor de ceramică”.

Potrivit acesteia, cea mai interesantă combinație este ciocolată cu vin roșu: ”Chiar dacă nu îmi plac dulciurile, această combinație este absolut minunată. Am avut această combinație la o degustare și toată lumea s-a bucurat de această combinație.

Ciocolată cu cât mai mult cacao și un vin roșu care a fost învechit într-un butoi, un vin mai corpolent eventual care are și el o aromă de ciocolată sau vanilie. Iar pentru mâncare.

Mie îmi place mult peștele pentru că eu am crescut în Botoșani. Așa că aș zice ceva simplu: un pește la cuptor cu un vin roșu, un pinot noir. Dar, din nou, fără condimente puternice. Apoi, vita cu vin roșu. Și bulele merg oricând și la orice. Mai ales produse românești, repet”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`