Păcura a inundat parcarea unui bloc din Constanța

Păcura a inundat parcarea unui bloc din Constanța
Foto: Facebook/ Garda de mediu Constanța

Un bloc din municipiul Constanța a avut, marți, parcarea inundată cu păcură. Lichidul a reușit să acopere 40 de metri pătraţi din suprafața parcării.

Au fost montate baraje absorbante de către angajaţi societăţii comerciale poluatoare la comanda Gărzii de Mediu Constanţa spre a limita zona poluată.

Ce a cauzat poluarea cu păcură

„S-a produs o poluare cu păcură pe timpul operaţiunii de pompare în terminalul de depozitare. Produsul s-a scurs în parcarea unui bloc de locuinţe de pe str. Theodor Speranţia din Constanţa, fiind afectată şi o suprafaţă de cca. 40 mp sol. Personalul societăţii a acţionat operativ, fiind montate baraje absorbante pentru limitarea extinderii zonei poluate. Pe suprafeţele contaminate s-a aplicat material absorbant biodegradabil”, este explicat în cadrul unui comunicat de presă al Gărzii de Mediu Constanţa.

Potrivit sursei citate, pentru remedierea avariei ce a cauzat producerea poluării, a fost decopertat fasciculul de conducte prin care se transportă păcura.

„S-au demarat operaţiuni de ecologizare a zonei şi aducere a terenului la starea initiala”, mai este adăugat în comunicat, conform Agerpres.

Potrivit legislaţiei privind protecţia mediului, societatea comercială, ce a cauzat poluarea, a primit o amendă maximă în valoare de 50.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe