Primăria Constanţa instalează parcometre în oraş. Care este prețul pentru o oră de parcare

Primăria Constanţa instalează parcometre în oraş. Care este prețul pentru o oră de parcare
Foto simbol: Pixabay

În municipiul Constanța vor fi asamblate automate electronice de plată a parcării. Parcometrele sunt folosite pentru înlocuirea plății parcării prin mesaj, aplicaţia „Constanţa Parking”, online cu card bancar, sau prin metoda de tichete răzuibile.

Au fost împărțite 33 de parcometre în zonele 0,1 şi 2 din municipiul Constanţa, iar alte 12 parcometre au fost rezervate  pentru Staţiunea Mamaia. Se urmărește ca aceștea să fie montate până la sfârșitul lunii aprilie, pentru a putea fi folosite cât mai repede de cei care ajung pe litoral.

Prima dată în istoria oraşului când sunt implementate soluţii moderne

Potrivit viceprimarului municipal din Constanța, Ionuț Rusu, a specificat că este prima realizare de acest fel în Constanța. „Este pentru prima dată în istoria oraşului când implementăm soluţii moderne de gestionare a modalităţilor de plată a parcării”.

În ceea ce privește beneficiile pentru locuitorii orașului a  acestei implementări, viceprimarul a menționat că „Avantajele pentru constănţeni sunt evidente. Echipamentele permit plata parcării în mod direct, astfel se elimină posibilitatea de fraudare a încasărilor. Sunt acceptate mai multe modalităţi de plată: bancnote, monede şi card bancar contactless, iar automatele electronice de plată a parcării sunt independente energetic, fiind alimentate cu energie solară. Cinci dintre acestea sunt dotate cu modul de detecţie a gradului de poluare”. a mai adăugat acesta.

Cât despre prețuri, în Zona 0 – tarifare non-stop, se va plăti 4 lei/h, prima ora 2 lei conţine primele 30 de minute gratuite conform HCL nr. 123/2021, pentru două 2 ore , se va plăti 6 lei, iar pentru 3 ore, 10 lei.

Cât costă o zi de parcare la Mamaia

Parcarea a devenit un lux pentru turiștii din Mamaia. În plin sezon, găsirea unui loc de parcare este o mare problemă, iar tarifele sunt din ce în ce mai mari.

Anul trecut, Consiliul Local Constanţa a decis în ultimul moment să facă o majorare de 4 lei/oră, faţă de 7 lei/oră, cât se intenţiona la un moment dat. Cei 4 lei/oră se plătesc însă 24 de ore din 24. Astfel, un turist care folosește parcarea publică va plăti 94 de lei pentru 24 de ore de parcare (primele trei ore sunt 10 lei).

Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT, a precizat că tarifele de parcare din Mamaia sunt la nivelul celor din Monte Carlo. „În centrul staţiunii Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureştiului. Se bat undeva cu Monte Carlo sau alte destinaţii de top din Europa“, spune Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT.

Mamaia are 7.000 de locuri de parcare cu taxă. Tarifele sunt aceleași și pentru zone turistice ale Constanței, precum Portul Tomis sau zona peninsulară, precizează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)