Situație alarmantă în Calafat! Oamenii sunt exasperați că Primăria nu face nimic să strângă câinii agresivi fără stăpân: „Am fost atacată de n ori, eu nu am curajul să mă duc acasă în curtea blocului”

Situație alarmantă în Calafat! Oamenii sunt exasperați că Primăria nu face nimic să strângă câinii agresivi fără stăpân: „Am fost atacată de n ori, eu nu am curajul să mă duc acasă în curtea blocului”
Sursa Foto: Flickr.com

Situație alarmantă în Calafat! Oamenii sunt exasperați că Primăria nu face nimic să strângă câinii agresivi fără stăpân de pe străzi.

Cu toate că adăpostul de la marginea localității este funcțional, acolo nu există niciun câine. În plus, in ultima perioadă, mai mulți localnici au fost mușcați de câini și au ajuns la spital, notează stirileprotv.ro.

Câinii fără stăpân, o problemă încă nerezolvată

O femeie a povestit că a fost mușcată de câini de cinci ori și că a trimis numeroase petiții la Primăria Calafat și Prefectura Dolj, în care și-a prezentat nemulțumirile. Mai mult decât atât, ca să poată să iasă din casă, aceasta ține câinii la distanță cu un baston.

„Am fost atacată de n ori, eu nu am curajul să mă duc acasă în curtea blocului, să duc gunoiul la tomberon”, a declarat Olga Manea, victimă, pentru sursa citată.

În ultimele luni, tot mai mulți oameni au susținut că au fost atacați de câinii fără stăpân.

„Eram cu nepoțica jos, la Dunăre, și dacă nu erau patru femei să ne înconjoare să scăpăm, nu știu ce s-ar fi întâmplat”, a spus Maria Ștefan, localnică.

Potrivit localnicilor, numărul mare de câini de pe străzile orașului se datorează și faptul că unii ar fi fost aduși cu mașini din alte localități.

„Noi ne ferim seara să ieșim în oraș prin faptul că sunt câini și devin din ce în ce mai agresivi. Eu stau aproape de gară, vin astea cu alte mașini și lasă câinii acolo”, a mai spus Ion Tudoiu, localnic.

Autoritățile locale se plâng că nu au avut oameni care să prindă câinii

„Am avut o problemă cu personalul adăpostului, nu am mai avut oameni care să prindă efectiv câinii. Sperăm ca în maxim două luni de zile să începem prinderea câinilor cu aceasta armă tranchilizantă, și să rezolvam această problemă”, a transmis Cosmin Catrina, administrator al Primăriei Calafat.

Totodată, reprezentanții Primăriei Calafat susțin că ar putea să prindă cu ajutorul armei cu tranchilizant până la 20 de câini pe zi, dar abia peste două luni, angajații Primăriei vor începe să captureze animalele, pe teren.

Urmăriți B1TV.ro și pe