Sute de pelicani s-au odihnit pe un lac de lângă Galați, înainte să zboare spre țările calde (FOTO)

FOTO: Monitoruldegalati.ro

Imagini spectaculoase au fost surprinse pe lacul Brateș, de la marginea orașului Galați. Sute de pelicani au poposit pe apă pentru a se odihni, înainte de plecarea în țările calde.

Păsările s-au așezat într-o zonă mai greu accesibilă, iar specialiștii afirmă că de fapt pelicanii au făcut doar o oprire în drumul lor spre țările calde, coastele Africii. Lacul Brateș este un loc unde au mâncare din plin și se pot pregăti pentru un zbor lung, fără să fie deranjați, scrie Monitorul de Galați.

Aceștia se opresc în special pentru a face pregătiri de zbor cu puii care au venit pe lume în timpul anului în curs și pe care trebuie să îi pregătească pentru călătoria în Africa.

„Majoritatea păsărilor care vin în România pentru cuibărit se pregătesc de plecare, printre ele se află şi două specii de pelican, pelicanul mare şi pelicanul creţ. Să spunem că fac încălzirea. Lacul Brateş din Galaţi este un lac izolat, nu este foarte populat, oamenii nu prea îşi fac prezenţa în zonă, astfel încât întreaga colonie este în siguranţă. Vor pleca spre coastele Africii”, a declarat specialistul Mădălin Şerban, director Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi, pentru Monitoruldegalati.ro.

Pelicanii sunt o specie de păsări ce trăiesc în colonii, dar doar în ape puțini adânci și se hrănesc exclusiv cu pește. Aceștia nu se pot scufunda precum cormoranii, însă uneori pot fi văzuți în timp ce vânează împreună.

Ultima oră
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)