Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul local dintr-o comună din Suceava au același nume

Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul local dintr-o comună din Suceava au același nume

Comuna Verești se confruntă cu o situație atipică la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Pe buletinul devotpentru Consiliul Local Verești toți cei 15 candidati ai unui partid au același nume de familie,transmitjurnaliștii de la publicația locală Monitorul de Suceava.

Situație fărăprecedentîn Suceava

Potrivit sursei anterior citate, pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Verești figurează 15 candidați ai unui partid. De menționat este că toți au același nume de familie. Mai exact, este vorba despre candidații propuși de Asociația Partida Romilor „Pro Europa” pentru Consiliul Local.

14 dintre aceștia se numesc Stănescu, iar unul se numește Stanescu. După cum era de așteptat, prenumele celor candidează la Consiliul Local Verești din partea Partidei Romilor ”Pro Europa”sunt diferite. Cu toate acestea, pe două dintre candidate le deosebește o singură literă: una este Verginica Stănescu, iar cealaltă Virginica Stănescu.

Reprezentantul formațiunii în Biroul Electoral județean a explicat că deși cei 15 candidați au același nume, ei nu fac parte din aceeași familie.

De asemenea, aceastaa mai spus că Partida Romilor „Pro Europa” are candidați în două orașe și patru comune din județul Suceava: Dolhasca, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți, Valea Moldovei și Verești.

Ce este Partida Romilor ”Pro Europa”

Partida Romilor „Pro Europa” este o formațiune politică ce reprezintă comunitatea romă din România și a fost înființată în 1990și a dobândit personalitate juridică la data de 03 aprilie 1990 prin efectele unei sentințe civile.

În perioada 2013-2016, Asociația Partida Romilor Pro-Europa a implementat programul național „Totul pentru sănătate, totul pentru educație” care urmărește, printre altele, creșterea numărului de copii romi înscriși la licee și facultăți pe locurile special alocate de Guvernul României în cadrul măsurilor afirmative pentru îmbunătățirea situației comunităților de romi, și să ofere adulților romi șansa să își reia studiile.