Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul local dintr-o comună din Suceava au același nume

Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul local dintr-o comună din Suceava au același nume

Comuna Verești se confruntă cu o situație atipică la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Pe buletinul devotpentru Consiliul Local Verești toți cei 15 candidati ai unui partid au același nume de familie,transmitjurnaliștii de la publicația locală Monitorul de Suceava.

Situație fărăprecedentîn Suceava

Potrivit sursei anterior citate, pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Verești figurează 15 candidați ai unui partid. De menționat este că toți au același nume de familie. Mai exact, este vorba despre candidații propuși de Asociația Partida Romilor „Pro Europa” pentru Consiliul Local.

14 dintre aceștia se numesc Stănescu, iar unul se numește Stanescu. După cum era de așteptat, prenumele celor candidează la Consiliul Local Verești din partea Partidei Romilor ”Pro Europa”sunt diferite. Cu toate acestea, pe două dintre candidate le deosebește o singură literă: una este Verginica Stănescu, iar cealaltă Virginica Stănescu.

Reprezentantul formațiunii în Biroul Electoral județean a explicat că deși cei 15 candidați au același nume, ei nu fac parte din aceeași familie.

De asemenea, aceastaa mai spus că Partida Romilor „Pro Europa” are candidați în două orașe și patru comune din județul Suceava: Dolhasca, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți, Valea Moldovei și Verești.

Ce este Partida Romilor ”Pro Europa”

Partida Romilor „Pro Europa” este o formațiune politică ce reprezintă comunitatea romă din România și a fost înființată în 1990și a dobândit personalitate juridică la data de 03 aprilie 1990 prin efectele unei sentințe civile.

În perioada 2013-2016, Asociația Partida Romilor Pro-Europa a implementat programul național „Totul pentru sănătate, totul pentru educație” care urmărește, printre altele, creșterea numărului de copii romi înscriși la licee și facultăți pe locurile special alocate de Guvernul României în cadrul măsurilor afirmative pentru îmbunătățirea situației comunităților de romi, și să ofere adulților romi șansa să își reia studiile.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc