Un centru telefonic de informații, în limba ucraineană, a fost activat la Sighetul Marmației, pentru apelurile la 021.9590

Un centru telefonic de informații, în limba ucraineană, a fost activat la Sighetul Marmației, pentru apelurile la 021.9590
Foto: Facebook / Poliția de Frontieră

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că a pus în funcțiune, începând de luni dimineața, un centru telefonic integrat, unde polițiștii de frontieră români, vorbitori de limbă ucraineană, vor fi alături de dispecerii care preiau apelurile non-stop, la numărul unic al Poliției de Frontieră, 021.9590.

Cetățenii ucraineni care ajung în România pot primi asistență în limba ucraineană

Astfel, cetățenii din Ucraina care ajung în România și apelează numărul unic al Poliției de Frontieră (+4) 021.9590, vor primi, non-stop, asistență în limba ucraineană.

Informațiile principale sunt privind trecerea frontierei de stat în țara noastră, documentele necesare la intrarea pe teritoriul României, dar și despre pașii ce trebuie urmați în derularea solicitării și acordării azilului azilului, dar și orice alte informații utile și de interes pentru cetățenii care trec granița în țara noastră.

Poliția de Frontieră, linie directă în limba ucraineană pentru cetățenii care ajung în România

Centru telefonic pentru informaţii în limba ucraineană, activat la Sighetu Marmaţiei! Politia de Frontiera a operaţionalizat, la Sighetu Marmaţiei, un centru telefonic integrat unde colegii noştri, vorbitori de limbă ucraineană, vor fi alături de dispecerii care preiau apelurile telefonice, non-stop, la numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră, 021.9590.

Astfel, cetăţenii ucraineni care apelează numărul de telefon (+4) 021.9590 (număr apelabil din orice rețea națională sau internațională) pot primi, la orice oră, informații utile, în limba ucraineană, privind trecerea frontierei de stat, documentele necesare la intrarea în România, despre paşii de urmat în derularea formalităţilor pentru acordarea azilului sau orice alte detalii care îi pot ajuta pentru a ajunge în siguranţă în România”, a transmis Poliția de Fronetieră.

UE va acorda vize de ședere refugiaților ucraineni până la 3 ani

Oficialii europeni au declarat că UE intenționează să acorde refugiaților ucraineni drept de ședere de până la trei ani. Totodată, se va acorda ajutor statelor de la graniță pentru a face față sosirilor celor care fug din fața războiului.

Potrivit comisarului UE pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, aproximativ 400.000 de refugiați au intrat în Uniunea Europeană până în prezent. Țările care au granițe terestre cu Ucraina sunt România, Polonia, Slovacia și Ungaria, potrivit Reuters.

Urmăriți B1TV.ro și pe