Situație incertă în continuare la Sectorul 1. Dan Tudorache: Am solicitat BEC renumărarea voturilor / Clotilde Armand: Pesediștilor le transmit că voi sta la Biroul Electoral până când lămurim lucrurile

Situație incertă în continuare la Sectorul 1. Dan Tudorache: Am solicitat BEC renumărarea voturilor / Clotilde Armand: Pesediștilor le transmit că voi sta la Biroul Electoral până când lămurim lucrurile

La mai bine de 24 de ore de la închiderea secțiilor de votare, situația de la Sectorul 1 al Capitalei nu a fost încă tranșată. Lupta dintre Clotilde Armand, candidata USR-PLUS, cu susținerea PNL, și Dan Tudorache, candiat PSD și primar în funcție, este foarte strânsă, fiecare dintre cei doi susținând că este câștigător, conform numărătorilor paralele ale partidelor. Între timp, potrivit unor surse judiciare citate de G4 Media, polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal in rem, pentru faptă, în cazul persoanei care a fost prinsă în Sectorul 1 cu peste o sută de procese-verbale asupra sa.

Dan Tudorache, candidat PSD la Primăria Sectorului 1:Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor

În acest context, Dan Tudorache a anunțat, marți, într-o postare pe Facebook, că a solicitat Biroului Electoral central renumărarea voturilor.

”Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris Dan Tudorache, pe Facebook.

Dan Tudorache: Am solicitat BEC renumărarea voturilor

Clotilde Armand, candidată USR-PLUS:Așa se luptă cu PSD. Până la ultimul vot

La rândul său, Clotilde Armand, a anunțat în noaptea de luni spre marți că echipa sa este prezentă la Biroul Electoral de Sector pentru a număra până la ultimul vot.

”Este ora 01.30 și încă suntem la sediul BES 1. Colegii mei reprezentanți în Biroul Electoral de Sector au peste 40 de ore de nedormit. Așa se luptă cu PSD. Până la ultimul vot. Aici, în fața acestei uși se simte spiritul USR PLUS. Colegialitate și echipă unită. Mulțumesc frumos tuturor celor care stau alături de mine. Și pesediștilor le transmit că voi sta aici până când lămurim lucrurile. Fără frică. Alături de colegii mei. Pentru apărarea unor principii”, a transmis Clotilde Armand.

Clotilde Armand: Pesediștilor le transmit că voi sta la Biroul Electoral până când lămurim lucrurile

Potrivit sursei citate, oamenii legii au dechis un dosar penal în care se cercetează faptele, după ce un candidat PSD la Consiliul local al Sectorului 1 a fost prins cu peste o sută de procese verbale asupra sa. Acuzația este de falsificare prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale și, potrivit legii.

Secția 4 Poliție a fost sesizată, luni, prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al Sectorului1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.Persoanele în cauză au fost identificate și conduse la secție unde au fost audiate.

Conformrezultatelor finale ale exit-poll-ului CURS-Avangarde, de duminică seară, de la ora 21.00, Primăria Sectorului 1 a fost câștigată deClotilde Armand, cu 48% dintre voturile exprimate. Daniel Tudorache se află pe locul 2, cu 36,5% din voturi.

Potrivit celor mai recente date anunțate de Biroul Electoral Central, după numărarea a 93,69% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,32% dintre voturi, iar Dan Tudorache (PSD) – 39,46%.

Ultima oră