Ministrul Economiei: Piața gazelor gazelor va fi liberalizată de la 1 iunie

Ministrul Economiei: Piața gazelor gazelor va fi liberalizată de la 1 iunie
Foto: facebook.com/VirgilDPopescu

Mininistrul Economiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că piața gazelor se va liberaliza de la 1 iunie în ciuda faptului că Ordonanța 1 a fost respinsă de către Senat, iar această decizie ar putea fi reconfirmată și de votul care va avea loc în plenul Camerei Deputaților.

“Părerea mea este că OUG 1 va trece de Camera Deputaţilor. Pe de altă parte, am avut discuţii în Comisia de Industrii şi Servicii săptămâna trecută, cu ANRE şi cu preşedintele Iulian Iancu, iar acele modificări privind liberalizare pieţei gazelor la 1 iulie şi a pieţei de energie electrică la 31 decembrie vor fi puse în Legea 123, care se află la raport”, a declarat Virgil Popescu, prezent la a o conferință pe marginea importanței geostrategice și economice a Mării Negre, organizată de publicația Financial Intelligence, răspunzând la o întrebare pe această temă, potrivit economica.net.

Oficialul a arătat că pe lângă prevederile din ordonanța de urgență, modificările pot intra în vigoare și prin lege.

“Sunt două paliere: OUG este în dezbatere în Camera Deputaţilor, nu ştiu când va ieşi, cât timp nu va ieşi ea este în vigoare. În paralel, se discută modificarea Legii 123, legate şi de Regulamentul 943 şi acolo vor fi introduse prevederile referitoare la liberalizare. Este un lucru asumat, a fost ultima mea discuţie din Comisie”, a susținut Virgil Popescu.

El a reiterat faptul că nu va creşte niciun preţ de la 1 iulie (momentul în care piața gazelor se va liberaliza) și a amintit că liberalizarea a fost agreată de Comisia Europeană şi este o condiţie pentru ridicarea procedurii de infringement.

OUG 1/2020, care modifică celebra OUG 114, și care restabilește, printre altele, un calendar de liberalizare al piețelor de gaze și energie electrică, a fost respinsă de Senat, dar urmează votul în Camera Deputaților, care este cameră decizonală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:51 - 20 de civili au murit în urma bombardamentelor din Donețk și Lugansk
23:50 - Austria nu intenţionează să adere la NATO. Ministrul de externe Schallenberg: „Avem şi o istorie diferită şi cred că trebuie pur şi simplu să se ţină seama de asta”
23:46 - Turcia spune că nu va aproba aderarea Suediei și Finlandei la NATO și că reprezentanții celor două țări „nu ar trebui să se obosească” să vină la Ankara. Care sunt nemulțumirile lui Erdogan
23:15 - Activitatea partidului comunist, interzisă pe teritoriul Ucrainei
23:13 - Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor cu iodură de potasiu / Secretarul de stat Brădățan a exprimat un punct de vedere nume personal, spune instituția
22:42 - Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, anunță că autoritățile din Ucraina au identificat 45 de soldaţi ruşi care au comis crime de război
22:38 - Tanczos Barna: Se depune prima plângere penală pe infracțiunea de îngropare de deșeuri. Fapta nu se mai sancționează contravențional, ci cu închisoare de la 3 la 5 ani (VIDEO)
22:33 - Un pacient de 18 ani, din Prahova, ar fi fost agresat sexual de un asistent
22:11 - Șeful MAI, întrevedere în SUA cu un oficial american de rang înalt. Lucian Bode: Traficul de persoane, un flagel care distruge multe vieți. Avem „toleranță-zero” față de această formă de criminalitate
22:08 - Premierul Estoniei îi îndeamnă pe liderii mondiali să nu-l mai sune pe Putin