Tudose, decizie în cazul taxei de solidaritate și impozitului pe cifra de afaceri (VIDEO)

Tudose, decizie în cazul taxei de solidaritate și impozitului pe cifra de afaceri (VIDEO)

Premierul Mihai Tudose a anunțat că impozitul pe cifra de afaceri nu se va aplica, iar în cazul taxei de solidaritate încă se fac simulări, iar dacă se va constata că nu se aduc suficient de mulți bani la stat, se va renunța la această măsură.

”Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. M-am grăbit un pic când am luat decizia. În baza analizei domnului Mișa, Ministrul Finanțelor, am luat această decizie chiar în avion, în drum spre Bruxelles. Azi am prezentat argumentele și considerațiile mele. Am încheiat acest subiect. Precizez că acest impozit a fost trecut în programul de guvernare ca mijloc de a evita anumite zone în care anumiți actori economici au crezut că sunt mai dibaci decât noi. O să avem grijă să nu le mai iasă”, a declarat Tudose.

Premierul a dat exemplul unor mari firme care o duc foarte bine și, cu toate acestea, an de an raportează profit zero.

”Taxa de solidaritate, încă se lucrează la ea. Sunt simulări. Nu va fi pentru persoane juridice, așa cum s-a spus, ci pentru persoane fizice, care câștigă foarte mult și care beneficiază de multe lucruri din partea statului. Cei care câștigă dincolo de un prag valoric pe care îl vom stabili, să plătească o taxă de solidaritate pentru statul care le-a oferit atâtea. Deocamdată nu s-a stabilit un prag valoric”, a mai precizat Mihai Tudose.

Tudose, decizie în cazul taxei de solidaritate și impozitului pe cifra de afaceri

#DIRECT_ONE_tiu9zv#

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe