ANAF a dat lovitura! A reuşit marea confiscare: Nişte urzici de 5 lei

ANAF a dat lovitura! A reuşit marea confiscare: Nişte urzici de 5 lei
Foto: Adevărul

Inspectorii ANAF au ieși la vânătoare de amenzi. În ultimele zile Fiscul face exces de zel dând amenzi uriașe și închizând magazine chiar și pentru o lipsă în gestiune de 50 de lei.

Cel mai recentă ispravă a inspectorilor antifraudă este confiscarea urzicilor pe care o bătrână le vindea într-o piață din Vrancea, scrie jurnalista Alexandra Tătaru într-un articol pentru Adevărul.

“Culmea e că nu pentru milioane de euro, ci pentru “doi lei” amărâţi, nici măcar pentru zile negre. Urzici? Certificat de producător pentru urzici? Sper că te-au urticat urzicile atunci când le-ai confiscat şi ai căutat mult în catalogul de legi care e articolul potrivit pentru urzici! Ai mâncat vreodată borş de fasole cu lobodă? Nu ai nevoie de milioane din amenzi pentru asta! Ar fi mâncarea vieţii tale în cazul în care eşti obişnuit doar cu ceafa de porc la grătar!”, scrie Tătaru.

“Ai reuşit LOVITURA vieţii tale! Ai acoperit gaura din buget cu o grămadă de urzici! Urticaria, oare, deşteaptă românul?”, conchide jurnalista.

Un alt caz este cel al unui magazin din Suceava care a fost închis de către ANAF pentru o lipsă în gestiune de 50 de lei. (Detalii AICI)

Șeful ANAF, Gelu Diaconu, a recționat după ce micii întreprinzători au fost luați cu asalt de către Fisc. Acesta susține că inspectorii nu pot ignora infracțiunile economice minore pentru că, adunate, toate aceste cazuri „mici” înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat.

„Nu putem neglija mica evaziune. Pentru că, adunate, toate aceste cazuri „mici” înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Și, apoi ne plângem că nu sunt bani pentru școli și spitale”, a adăugat Diaconu.

Ultima oră
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”
19:46 - Nicolae Ciucă, discuție cu Natalia Gavriliță, după ce premierul Rep. Moldova a instituit stare de urgență în sectorul energetic
19:34 - Cristian Diaconescu, despre o posibilă invazie în Ucraina: „Ne putem aștepta la un val migrator”
19:27 - Ce vedete se luptă pentru marea finală „Bravo, ai stil! Celebrities”, ce aduce un premiul de 100.000 de lei