Bărbat din Săveni, mort după ce a luat o supradoză de paracetamol ca să scape de COVID-19

Bărbat din Săveni, mort după ce a luat o supradoză de paracetamol ca să scape de COVID-19
Sursă foto: Pixabay

Un bărbat infectat cu COVID-19 din localitatea Săveni, județul Botolani, a decedat după ce a refuzat să ceară ajutorul medicilor și s-a tratat singur, cu supradoze de paracetamol.

În cele din urmă, la sfârşitul săptămânii trecute, bărbatul a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani, În mai puţin de 24 de ore a suferit o insuficienţă de organe, iar inima i s-a oprit.

Nu mică le-a fost mirarea medicilor când au aflat că, timp de mai multe zile, bărbatul din oraşul Săveni a luat câte două pastile de paracetamol la patru ore.Conform specialiştilor, cantitatea maximă admisă de paracetamol în 24 de ore este de 4.000 de miligrame, în timp ce bărbatul din Săveni a luat, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame.

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani pentru Monitorul de Botoşani, scrie antena3.ro.

De asemenea, medicii arată că, în ultima perioadă, tot mai mulţi pacienţi preferă să rămână acasă şi să se trateze singuri şi ajung la spital în stare foarte gravă, iar uneori prea târziu, ca în cazul bărbatului din Săveni.

Tags:
Ultima oră