Băsescu: Când am predat mandatul i-am spus lui Iohannis că i-am lăsat 15 dosare. Moldova e unul dintre ele (VIDEO)

Băsescu: Când am predat mandatul i-am spus lui Iohannis că i-am lăsat 15 dosare. Moldova e unul dintre ele (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat în cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt”, difuzată pe postul B1 TV că la finalul mandatului i-a lăsat lui Iohannis 15 dosare, unul dintre ele referindu-se la unirea Republicii Moldova cu România.

„Când am predat mandatul i-am spus lui Iohannis că am lăsat 15 dosare, iar el a spus că n-a găsit niciun dosar. Am lăsat 15 bibliorafturi. Am lăsat dosarele importante ale României pe birou. N-am lăsat 50 sau 80, am lăsat 15. Moldova e unul dintre ele”, a precizat Băsescu.

În acest context, Băsescu a precizat că unirea Republicii Moldova cu România este una dintre soluțiile care pot fi luate pentru ca aceasta să nu devină victima Rusiei.

„Rusia e o amenințare directă pentru regiune. Personal cred că va începe cu Republica Moldova, Sunt 3 variante: ori primește semnal că va deveni membră UR, ori se unește cu România, soluție care nu e împiedicată de prima. Varianta a treia e care ne-o dă Putin că va avea grijă de Republica Moldova. (…) Dacă aș fi președintele României le-aș face o ofertă oficială. Dacă vor bine, dar tu, România, trebuie să ai conștiința împăcată că ai făcut ce a trebuit”, a mai spus Băsescu.

El a subliniat că acest demers ar primi suportul multor țări și a liderilor politici.

#DIRECT_ONE_xqimh7#

Urmăriți B1TV.ro și pe