Șeful Jandarmeriei, noi precizări după ce a fost citat de DNA. Bogdan Enescu: „Voi da tot concursul, și instituția, și eu personal, ca să se facă lumină în acest caz”

Șeful Jandarmeriei, noi precizări după ce a fost citat de DNA. Bogdan Enescu: „Voi da tot concursul, și instituția, și eu personal, ca să se facă lumină în acest caz”
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, 24 septembrie, ora 11 //Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei, a făcut noi precizări după puținul timp petrecut la DNA. Oficialul susține că a discutat cu procurul de caz, iar cercetările continuă „și se va face lumină fără nicio problemă”. El este suspectat de procurorii anticorupțiecă și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, încasând astfel ilegal zeci de mii de lei.

„Am discutat cu procurorul de caz. Cercetările în caz continuă și se va face lumină fără nicio problemă în acest caz. Vă pot spune că îmi doresc să se facă lumină în acest caz, pentru că nu este o situație benefică, nici din punct de vedere personal, nici din punct de vedere instituțional. Voi da tot concursul, și instituția, și eu personal, ca să se facă lumină în acest caz. Nu am nicio intenție de a ascunde adevărul sau alte situații care pot conduce la clarificarea acestui caz”, a afirmat Bogdan Enescu, potrivit Digi 24.

Știrea inițială // Bogdan Enescu a sugerat că nu ia în calcul să își dea demisia de la șefia Jandarmeriei Române. Oficialul a făcut această precizare joi, când a fost citat de DNA într-o anchetă în care este suspectat de procurorii anticorupție că și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, încasând astfel ilegal zeci de mii de lei.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bogdan Enescu a sugerat că nu ia în calcul demisia de la conducerea Jandarmeriei Române, pe fondul anchetei DNA

„Vorbim, în funcție de discuțiile pe care le avem cu domnul procuror de caz. Vom discuta ulterior sau la momentul potrivit. E ok?”, a declarat Bogdan Enescu, la intrarea în sediul DNA.

Întrebat despre situația orelor suplimentare, el a răspuns: „Am spus că sunt chestiuni tehnice asupra cărora nu vreau să mă pronunț. E ok? Nu știu de ce vă îngrămădiți așa, eu sunt…”.

De asemenea, întrebat dacă ia în calcul să își dea demisia de la șefia Jandarmeriei Române: „Sub nicio formă nu intrăm în astfel de speculații”.

În aceeași speță este vizat și fostul șef Cătălin Sindile, în cazul căruia ar fi vorba despre ore suplimentare din perioada 2018 – 2019, fiind luată în calcul în anchetă inclusiv seara de 10 august 2018. Referitor la situația sa, Bogdan Enescu a declarat: „Nu comentez astfel de aspecte și astfel de informații apărute în spațiul public. Nu comentez astfel de aspecte, mulțumesc și eu. Vă mulțumesc pentru interesul pe care îl acordați acestui caz”.

Bogdan Enescu și-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a sute de ore suplimentare

În urmă cu câteva zile apărea în spațiul public informația că, potrivit unor surse din MAIcitate de G4Media,Bogdan Enescu și-ar fi aprobat singur efectuarea și plata a aproximativ 900 de ore suplimentare,fără a avea acordul chestorului Bogdan Despescu, superiorul său pe linie ierarhică. În plus, actualul șef al Jandarmeriei ar fi aprobat plata unor ore suplimentare pentru 2018 și 2019 către foștii șefi ai Jandarmeriei, Cătălin Sindile și Constantin Florea.

Colonelul Bogdan Enescu a fost numit la conducerea Jandarmeriei Române în decembrie 2019.

Cătălin Sindile ocupa funcția de prim-adjunct al șefului Jandarmieriei, în 10 august 2018. El s-a aflat în Piața Victoriei la mitingul antiguvernamental al diasporei, deși, cel puțin în teorie, operațiunea era coordonată de maiorul Laurențiu Cazan.

Generalul Constantin Florea a fost numit interimar la conducerea Jandarmeriei, în august 2019, după îndepărtarea lui Sebastian Cucoș și Cătălin Sindile.

„Este un dosar la DNA înregistrat acum ceva timp și activitățile și cercetările în cadrul dosarului sunt, în acest moment, sub imperiul nepublicității, fiind o fază a procesului penal care este nepublică. Cu privire la citarea mea la DNA, la acest moment, nu cunosc, în mod oficial, să existe o citație. (…) Cum aș putea să-mi pun toate orele suplimentare în luna martie? Este o informație trunchiată, distorsionată, care, în mod tendențios a fost lansată în spațiul public. Este bine că există acest dosar care va clarifica. Este și în interesul meu profesional, instituțional, ca acest subiect să fie clarificat și să existe o soluționare legală pentru a evita orice interpretare și orice abordare greșită”, a declarat Bogdan Enescu, săptămâna trecută.

Ultima oră
16:17 - Tribunalul București a suspendat greva de la STB și a dispus reluarea activității
16:07 - Lupta împotriva traficului de persoane, o prioritate pentru Guvern. Nicolae Ciucă: Vreau să mă asigur că avem o coordonare solidă de la nivelul Cabinetului
16:04 - Stadiul lucrărilor de reabilitare la Hotelul Concordia, locul unde s-a pecetluit Unirea Principatelor: Clădirea îşi va recăpăta farmecul de altădată, după ce a ajuns o ruină
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin