Creștere semnificativă a ratei de infectare în Ilfov. În total, 5 județe „roșii” la nivel național

Creștere semnificativă a ratei de infectare în Ilfov. În total, 5 județe „roșii la nivel național
Foto: Pixabay.com

Timiș este în continuare lider în topul județelor „roșii” la nivel național, urmat de Ilfov – 3.73, Cluj – 3.31, București – 3.16 și Brașov – 3.14, potrivit raportului GCS, din data de 10 martie.

Dintre județele „roșii”, cea mai mare creștere a înregistrat-o Ilfov, față de ziua precedentă. În data de 9 martie, Ilfov avea o rată de infectare de 3.61. În schimb, pentru București, rata de infectare a rămas la același nivel.

Datele COVID-19 în România, la zi

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 4.564 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național. Potrivit autorităților, pe un interval de 24 de ore au fost înregistrate alte 100 de decese în rândul persoanelor diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2, iar în secțiile de Terapie Intensivă din țară sunt internați 1.140 de pacienți depistați cu noul coronavirus.

Până astăzi, 10 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 840.116 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, a anunțat miercuri GCS, precizând totodată că 770.854 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.564 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, la nivel național