Directorul Metrorex: Sindicaliștii au cerut să nu se micșoreze salariile. Revendicările nu se referă la spațiile comerciale, dar, într-adevăr, e o coincidență bizară. Nu știu de o posibilă preluare a metroului de către MApN (VIDEO)

Directorul Metrorex: Sindicaliștii au cerut să nu se micșoreze salariile. Revendicările nu se referă la spațiile comerciale, dar, într-adevăr, e o coincidență bizară. Nu știu de o posibilă preluare a metroului de către MApN (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, spune că nu are cunoștință despre o posibilă preluare temporară a metroului Bucureștean de către Ministerul Apărării Naționale și nici despre plângerea trimisă la DIICOT în care sindicaliștii de la metrou ar fi acuzați ”de sabotaj și de terorism”. Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, șeful Metrorex a declarat că revendicările sindicaliștilor care au organizat vineri un protest spontan în subteran, blocând circulația trenurilor, aulegătură cu chestiunea salarială, nu cu spațiile comerciale din stații, administrate de firma liderului sindical, Ion Rădoi.

Șeful Metrorex:Eu consider că am făcut tot ce se putea face ca să deschidem metroul

Jurnalistul B1 TV Ștefan Etveș a declarat în cadrul emisiunii de vineri seară că, potrivit informațiilor sale, se negociază preluarea temporară de către MApN a metroului.

Întrebat dacă poate confirma informația, directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, a răspuns: „Până în acest moment, eu nu am cunoștință de o asemenea informație”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În legătură cu protestul spontan încheiat vineri seară, șeful Metrorex a precizat: ”În acest moment, după atâtea ore de nesomn, nu știu să vă spun ce se putea face altceva. Eu consider că am făcut și angajații Metrorex au făcut tot ce se putea face ca să deschidem metroul. Nu am vrut să punem în pericol siguranța și viața nimănui”.

Totodată, Ștefan Paraschiv a susținut că nu știe nimic despre plângerea Metrorex către MAI, trimisă apoi la DIICOT și care conține acuzații precum „sabotaj” și ”terorism”.

”Plângerea din partea Metrorex îi acuză pe cei care participă la acest protest spontan de sabotaj, de terorism. Respectiva plângere am transmis-o de urgență către DIICOT”, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în legătură cu această plângere.

„Nu am cunoștință de asemenea plângere către DIICOT. Am făcut o plângere astăzi către Ministerul de Interne și către Jandarmeria Română, e adevărat, o sesizare prin care îi rugam să verifice șantajul la care am fost supuși prin chemarea la fața locului în condițiile în care ne chinuiam să păstrăm niște măsuri de securitate și să nu inflamăm situația”, a declarat Paraschiv.

Ce spune Ștefan Paraschiv despre revendicările sindicaliștilor de la metrou

În cadrul emisiunii, șeful Metrorex a fost întrebat și ce au revendicat sindicaliștii de la metrou și când s-a mai întâlnit cu reprezentanții acestora înainte de ziua de vineri.

”Am mai avut două întâlniri cu sindicatele de la metrou: prima întâlnire, chiar la preluarea mandatului, în care am vrut să ne cunoaștem și am început dialogul social, iar a doua întâlnire a avut loc în urmă cu câteva zile, tot în spiritul dialogului social, am încercat să găsim soluții pentru încadrarea în limitele bugetare.

Sindicaliștii au cerut să nu se micșoreze salariile, în primul rând, în condițiile în care noi am propus o suspendare temporară cu procentul de creștere de anul trecut, respectiv 18%, propunere care n-a fost aprobată și, dintr-o înțelegere eronată, a apărut că dorim o reducere a salariilor. Noi doream doar o suspendare temporară pentru încadrarea în limitele bugetare”

Întrebat, din nou, dacă revendicările sindicaliștilor n-au nicio legătură cu spațiile comerciale sau panourile publicitare de la metrou, Ștefan Paraschiv a răspuns: ”Nu”.

„E într-adevăr o coincidență bizară, dar revendicările de astăzi nu au avut legătură cu spațiile comerciale și negocierile care vor începe de săptămâna viitoare nu se referă la aceste spații comerciale, dar, într-adevăr, coincidență este”, a mai spus Ștefan Paraschiv, referindu-se la faptul că, joi, conducereaMetrorexa somatfirma sindicatului, condus Ion Rădoi, să dezafecteze până pe 2 aprilie cel târziu spațiile comerciale pe care le administrează în stațiile de metrou.

Aceste spații au ajuns să fie administrate de către sindicat, care încasează 75% din chirii, însă contractul efectiv a expirat încă din 2018.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)