Emilian Imbri: Mie mi s-a părut că România a stat până la genunchi sau până la brâu în pandemia asta. Ne-am comportat puțin diferit de alte țări, unde a dat apa peste ei, au intrat chiar și cu capul sub apă (VIDEO)

Emilian Imbri: Mie mi s-a părut că România a stat până la genunchi sau până la brâu în pandemia asta. Ne-am comportat puțin diferit de alte țări, unde a dat apa peste ei, au intrat chiar și cu capul sub apă (VIDEO)
Captură Video - Digi24 / Youtube

Medicul Emilian Imbi, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală că, din punctul său de vedere, în România pandemia de coronavirus nu s-a manifestat în valuri, ci ”întotdeauna am stat până la genunchi, eventual, până la brâu” în această situație.

Ce spune medicul Emilian Imbri despre al treilea val al pandemiei de coronavirus

Întrebat, într-o intervenție pe B1 TV, dacă suntem deja în valul trei al pandemiei sau e greșit să împărțim ceea ce s-a întâmplat în ultimul an în valuri, medicul a răspuns: ”Depinde cum priviți lucrurile. Eu am niște viziuni foarte pitorești, în sensul în care mie mi s-a părut că întotdeauna am stat până la genunchi, eventual, până la brâu în pandemia asta, noi, România, și ne-am comportat puțin diferit față de alte țări, unde a dat apa peste ei, au intrat chiar și cu capul sub apă. Am avut senzația că urcă și coboară, dar nu am avut năpraznic valuri care să ne doboare. Nici acum nu este, practic, un val. Este o creștere, nu liniștitoare, încă previzibilă și ușor de controlat. Remarcați ce se întâmplă în Brazilia, la zeci de mii de infectări pe zi, cu peste 1.500 de decese pe zi. Nu putem nici să comparăm cu celelalte țări pentru că una e populația noastră, alta e populația altor țări. Nu putem decât să spunem că sigur ne confruntăm cu o recrudescență, o revenire a acestei infecții. Nu știu dacă putem vorbi de alte variante decât aceasta englezească sau cea braziliană, dar este evident că începem să urcăm din nou”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Emilian Imbri este de părere totuși că e bine că autoritățile au decis să redeschisă școlile, însă măsurile care urmează trebuie să nu fie unele rigide, astfel încât să se poată ajunge la un control al situației.

”Deschiderea școlilor e bine că s-a făcut, însă aici nu trebuie să fim rigizi și nu mai închidem. Trebuie să ne pliem pe ce ni se întâmplă și atunci putem să controlăm. Cred că într-adevăr este nu un val, dar este o revenire și la noi și se simte”, a mai spus Emilian Imbri.

Medicii avertizează că al treilea val al pandmeiei ar putea fi foarte diferit de primele două

Precizările medicului vin în contextul în care tot mai mulți specialiști vorbesc despre o iminent aparție a celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. Medicul Radu Țincu, de la Spitalul Floreasca din Capitală, estima chiar că alt treiea val ar urma să fie diferit de cele cu care ne-am confruntat până acum, în sensul în care va fi afectată mai mult populația tânără care încă nu a fost imunizată.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2