Federația Polițiștilor va propune Guvernului desființarea județului Ilfov. Christian Ciocan: Ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalității

Federația Polițiștilor va propune Guvernului desființarea județului Ilfov. Christian Ciocan: Ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalității
foto: Pixabay

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt Christian Ciocan, că va propune Guvernului Orban, prin ministrul de Interne, „desființarea județului Ilfov ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalității”. „Considerăm că, în acești 30 de ani, mulți indivizi s-au aciuat în județul Ilfov, județ care a fost artificial creat”, a subliniat Christian Ciocan pentru DC News.

„Este vorba despre o decizie istorică pe care Federaţia Poliţiştilor, cea pe care o reprezint, o ia. Am discutat şi cu preşedintele federaţiei. Vom propune Guvernului României, prin ministrul de Interne, desfiinţarea judeţului Ilfov ca o primă măsură pentru stăpânirea criminalităţii, în ceea ce privește grupările infracţionale, aşa cum sunt ele denumite popular «clanuri». Considerăm că, în aceşti 30 de ani, mulţi indivizi s-au aciuat în judeţul Ilfov, judeţ care a fost artificial creat. De altfel, înainte de 1989, a şi fost desfiinţat şi, ulterior, recreat. Şi, în aceste condiţii, având experiența înaintaşilor şi constatând ceea ce se întâmplă, mai mult decât atât, interesul general naţional ca securitatea persoanelor să fie realizată, este o primă măsură pe care o propunem”, a declarat Christian Ciocan.

În aceste condiţii, explică el, „poliţia nu ar mai fi Poliţia Judeţului Ilfov, care lucrează pe sistemul unității administrativ-teritoriale Ilfov, şi toate zonele ar fi împărţite între celelalte judeţe ale României care înconjoară Bucureştiul sau poate chiar la Poliţia Capitalei. Federaţia consideră de maximă importanţă acest demers pentru că este un moment în care nu se mai poate da înapoi. Criminalitatea de 30 de ani, aşa cum a fost ea cunoscută, fie este stopată, fie noi trebuie să plecăm ca incompetenţi”.

„Este o primă măsură pe care o propunem. Vom propune ministrului Vela, care are tot ajutorul Federaţiei. Aşa cum am spus întodeauna, suntem primii care căutăm soluţii şi le oferim decidenţilor şi nu doar stăm pe margine şi mâncăm seminţe şi criticăm. Poliţia, în aceste condiţii, ar reuşi să facă şi economie de resurse pentru că poliţiştii ar fi redistribuiți către alte unităţi ale Poliţiei Române pentru că la noi există competența teritorială şi materială”, a adăugat Christian Ciocan.

În acest fel, mai spune purtătorul de cuvânt al FSDPR, „dincolo de economii vizavi de cheltuielile cu resursa umană şi cu logistica, nu s-ar mai concentra doar o poliţie a judeţului Ilfov către grupările infracţionale, ci toate judeţele care înconjoară Bucureștiul şi față de care Ilfovul este tampon, adică zona neagră. Toate judeţele ar fi responsabile. Am distribui oamenii către toate judeţele, toată resursa umană, în funcţie de teritoriu, cum s-ar stabili el, şi resursa financiară şi atunci nu ar mai fi un judeţ implicat, ci ar fi toate de jur împrejur”.

„Am cerut tuturor poliţiştilor noştri să intervină sub toate formele, aşa cum prevede legea, pentru destructurarea până la cel mai mic sâmbure de infracționalitate. Aici este soluţia. În momentul în care desfiinţăm Ilfovul, toţi ceilalţi sunt responsabilizaţi. Nu mai sunt la Ilfov, sunt la toate celelalte judeţe, au alte comenzi şi responsabilizăm mai multe judeţe. Ştim ce facem. Oricum, independent de asta, le-am cerut poliţiştilor noștri să acționeze şi atunci o facem noide factochiar dacă e înaintede iure. Adică o facem, de fapt, înainte de vreme. Desfiinţăm Ilfovul! Veţi vedea. Îl desfiinţăm garantat! Un lucru extrem de important! Suntem oameni în această Federaţie a Poliţiştilor care întelegem extrem, extrem de bine ce se întâmplă în judeţul Ilfov. De-a lungul timpului, s-a spus că poliţiştii – chiar şi eu am afirmat – au fost timoraţi de ingerinţa politicului. Cunoaştem ce se întâmplă în Ilfov. Avem suficiente cazuri care au fost instrumentate şi au arătat criminalitatea judeţului Ilfov. Această – nici nu ştiu cum să o numesc – unitate administrativ-teritorială a fost un sector agricol, până la urmă, şi, dintr-odată, l-am transformat în judeţ. Ei bine, nu este pe principiul altor regiuni metropolitane. Aţi văzut ce se întâmplă – vizavi de terenuri, vizavi de construcţii, vizavi de clanuri, de lumea interlopă”, a mai subliniat el.

Christian Ciocan susține că, „concomitent cu această măsură, ne propunem ca Federaţia, prin oamenii ei care sunt ofiţeri şi agenţi activi în Poliţia Română, să intervină în mod imediat, nu să aşteptăm o sută de ani pentru destructurarea acestor grupări. Este un mesaj extrem de puternic. Capitala ar avea o zonă tampon de linişte. Ori reuşim, ori plecăm. Ori există cetăţeni români protejaţi de legile statului, prin această forţă care se numeşte «poliţie», ori ne declarăm incompetenţi şi plecăm. Dar, pentru a putea fi evaluaţi, noi trebuie să ştim exact cum acţionăm.De 30 de ani, judeţul Ilfov ridică probleme prin oamenii de acolo. «Criminalitatea voiajoră»- adică hoţi voiajori, interlopi voiajori; locuieşti într-o localitate şi faci fapte penale în altă localitate – asta îngreunează cercetările. De 30 de ani, nu a existat o soluţie radicală. Este o primă măsură pe care noi o propunem, concomitent cu intervenţia rapidă, în mod imediat, în secunda zero a poliţiştilor noştri. Grupările infracţionale trebuie destructurate. Ori ei, ori noi pentru cetăţenii români”.

„Vom merge în Guvernul României, ne vom susţine punctul de vedere. Îi acordăm sprijin 100% domnului ministru Vela, pe care îl credităm cu maximă bună-credinţă. Are nevoie de oameni care să îi ofere soluţii şi nu de mâncători de semințe care stau pe margine şi arată cu degetul. Şi ne asumăm eşecul! Dacă va fi un eşec, în aceste condiţii, ni-l asumăm. Facem o declaraţie în alb pentru comunitate, aşa cum se face. Desfiinţarea în regim de urgenţă a unităţii administrativ-teritoriale Ilfov! Vă daţi seama ce ar însemna acest lucru şi pe zona turistică, şi pe zona administrativă, şi pe zona de instituții de forţă?Este o nenorocire ce se întâmplă acolo şi am văzut din presă: primari cercetaţi de fel și fel de instituții ale statului, fel şi fel de construcţii fără niciun fel de autorizaţie, haos. Nu se respectă condiţiile de mediu! Practic, acest judeţ Ilfov a devenit zonă de interes 0, care trebuie aplanată pentru sănătatea populaţiei, din toate punctele de vedere. Ne asumăm! Câştigăm sau plecăm! Cu scut sau pe scut! N-am pierdut, până acum, în nici măcar o situaţie. Nu vom pierde nici de acum înainte”, a conchis Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al FSDPR.

Ultima oră
15:59 - Valeriu Gheorghiţă: Protecţia după doza booster crește cu 60% faţă de infecţia cu Omicron și cu 90% faţă de cazurile severe și deces (VIDEO)
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)