Firea face DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre mandatul lui Vlad Voiculescu: ‘Au fost duşi plămâni la Viena’ (VIDEO)

Firea face DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre mandatul lui Vlad Voiculescu: 'Au fost duşi plămâni la Viena' (VIDEO)
Foto: capital.ro

Problemele de la Clinica de Transplant din cadrul Spitalului Sfânta Maria au declanșat un adevărat război între Gabriela Firea și Vlad Voiculescu.

Conflictul dintre Primarul General al Capitalei și ministrul Sănătății ajunge la un alt nivel. Firea îi aduce acuzații extrem de grave lui Voiculescu, afirmând că în mandatul acestuia au fost duși plâmâni pentru transplat la spitalele din Viena pentru a beneficia de ele străinii, în timp de românii mor pe capete în țară.

"Să nu îi mai trateze pe români ca pe nişte sclavi domnul ministru al Sănătăţii. Guvernul tehnocrat a făcut presiuni politice asupra agenţiei de transplant? Domnul ministru aruncă cu fraze aiurea în spaţiul public. Au fost duşi plămâni la Viena în loc să fie folosiţi aici, pentru români. Dumnealui să deblocheze bugetul pentru a se face operaţii la Spitalul Sf Maria din Bucureşti. Între timp, cât domnul Voiculescu face ping-pong cu PNL, mor oameni. Aşteaptă pe listă să le vină rândul la operaţie”, a declarat Gabriela Firea, pentru România TV.

Replica ministrului nu a întârziat. Într-un comunicat de presă, acesta a afirmat că în România nu există condiții pentru transplant de plămâni, astfel încât preferă să-i transporte pe românii care au nevoie de o asemenea intervenție chirurgicală în capitala Austriei, nu care cumva să se întâmple ca în cazul Colectiv, când pacienții au murit din cauza bacteriilor contactate în spitale.

"Centrul de la Sf. Maria nu are pneumologii și infrastructura necesară de urmărire a pacientului transplantat. Din punct de vedere chirurgical ar putea fi aduși medici de afară care ar putea să facă acest transplant, tehnic vorbind, doar tehnic, dar fără nici o îndoială a doua zi pacientul ar muri. Dacă nu avem centre de urmărire procedeul este sortit eșecului. Despre asta este vorba. Să trecem de la spectacol la lucruri esențiale. Viața pacientului. Ca spectacol suntem cei mai buni”, a transmis Voiculescu.

Firea face DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre mandatul lui Vlad Voiculescu: ”Au fost duşi plămâni la Viena”

#DIRECT_ONE_49tdrn#

Anterior, Firea a susținut că municipalitatea a plătit circa 5 milioane de euro pentru dotarea acestei clinici, dar că ea nu funcționează din motive strict birocratice. Ea i-a solicitat Ministrului Sănătății, printr-o scrisoare deschisă, să urgenteze măsurile necesare pentru operaționalizarea acestui tip de transplant, ”pentru a nu se mai întâmpla să avem decese în rândul persoanelor aflate pe lista de așteptare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe