Fratele lui Ion Dolănescu, reținut de poliție după ce ar fi încasat indemnizații necuvenite

Fratele lui Ion Dolănescu, reținut de poliție după ce ar fi încasat indemnizații necuvenite

Constantin Dolănescu, fratele regretatului Ion Dolănescu, a fost reținut miercuriseară de poliție. Bărbatul este acuzat de fraudă fiscală, alături de mai mulți lăutari din județul Dâmbovița.

Aceștia ar fi încasat indemnizații pe nedrept de la stat, aducând dovezi false potrivit cărora, activitatea lor artistică a fost afectată de pandemia de COVID-19.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică le-ar fi fost afectată de restricții.

În baza declarațiilor întocmite în fals, lăutarii ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei.

Conform datelor furnizate de Poliţia judeţeană Dâmboviţa, 23 de persoane au fost audiate de către politiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi au fost reţinute într-un dosar de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals in declaraţii în care ar exista un prejudiciu de peste 1,5 milioane de lei.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a doua societăţi comerciale, ar fi fost întocmite in fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiţilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID – 19. Totodată, în baza declaraţiilor întocmite în fals, persoanele în cauza ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei”, informează Inspectoratul de Poliţie Dâmboviţa.

Urmăriți B1TV.ro și pe