Gabriela Firea, întrevedere cu prim-ministrul Japoniei. Primarul General i-a fost ghid lui Shinzo Abe în Grădina Japoneză (FOTO)

Gabriela Firea, întrevedere cu prim-ministrul Japoniei. Primarul General i-a fost ghid lui Shinzo Abe în Grădina Japoneză (FOTO)

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat marți, impreuna cu Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, Gradina Japoneza din parcul Regele Mihai (Herastrau), care a fost reabilitata la sfarsitul anului trecut de Primaria Capitalei, prin ALPAB.

"Primarul General, Gabriela Firea, l-a intampinat pe premierului japonez care a dorit sa viziteze gradina din parcul Regele Mihai, explicand ca specialistii Municipalitatii au avut o colaborare exceptionala cu expertii ambasadei Japoniei la Bucuresti care au acordat asistenta tehnica de specialitate in reamenajarea acestei gradini tematice", transmite Primăria Capitalei într-un comunicat remis B1 TV.

Cei doi oficiali au discutat si despre memorandumul semnat de Primaria Capitalei cu firma japoneza Itochu Corporation pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică din Bucuresti, Gabriela Firea multumindu-i astfel premierului pentru faptul ca finantarea investitiei in sistemul de alimentare cu energie termica va fi asigurata dintr-un imprumut acordat de Guvernul Japonez.

Premierul Shinzo Abe a dat asigurari ca guvernul pe care il conduce va sprijini proiecte de dezvoltare in Capitala si spera intr-o colaborare viitoare in mai multe domenii de interes pentru Bucuresti, unul din domeniile prioritare fiind asigurarea sigurantei populatiei in domeniul protectiei antiseismice.

"Conform memorandumului incheiat intre PMB si Itochu Corporation, implementarea solutiilor japoneze va fi analizata atat pentru amplasamentele actualelor CET-uri din Bucuresti, cat si pentru trei amplasamente noi in zona de nord-est a Capitalei, zona foarte deficitara din punct de vedere al transportului si distributiei apei fierbinti.

Costurile acestui studiu de fezabilitate vor fi suportate dintr-un grant oferit de Guvernul Japoniei (prin Ministerul Economiei, Comertului si Industriei – METI), intermediat de firma Itochu Corporation", mai precizează PMB.

Urmăriți B1TV.ro și pe