Încă o persoană a decedat în urma incendiului de la Matei Balș. Bilanțul victimelor a ajuns la șapte

Încă o persoană a decedat în urma incendiului de la Matei Balș. Bilanțul victimelor a ajuns la șapte
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A șaptea persoană care a murit după incendiulla Spitalul Matei Balș din București este o femeie în vârstă de 67 de ani.

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, 31 ianuarie, despre un deces în rândul pacienților care primesc asistență medicală la Spitalul „Matei Balș” după incendiul de acum două zile.

”Este vorba despre o pacientă în vârstă de 67 de ani, care a fost internată în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, prezenta comorbidități. Conform informarii primite de Ministerul Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A decedat în această dimineață.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului.”, se arată în comunicat.

Șaptepacienți au murit într-un incendiu izbucnit la spitalul ”Matei Balș” din București

Unincendiu a izbucnit, vineri dimineață, la o clădire a Spitalului ”Matei Balș” din Capitală, în care erau tratați pacienți cu coronavirus. Șaptepacienți au decedat. Zeci de bolnavi au fost transferați la alte unități medicale din București.

Procuroriiau deschis un dosar penalin rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Fiica unei paciente internate cu COVID-19 la spitalul ”Matei Balș”, a susținut, pentru B1 TV, că în saloanenu erau condiții potrivitepentru pacienți și că, săptămâna trecută, cu acordul medicilor, i-a adus mamei sale o aerotermă, căci era foarte frig. În schimb, Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan,a declaratcă în ultima săptămână nu au fost probleme cu căldura.

Audierile cadrelor medicale au început deja.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS)a transmiscă vineri dimineață s-au întregistrat10 apeluri la 112, careanunţau incendiul de la Institutul ”Matei Balş”. Primul telefon a fost dat la ora05:04, iar apeluri au curs mai mult deo oră.