Incidente la referendum: Mai multe persoane într-o cabină de vot, buletine de vot fotografiate sau introduse ilegal în urne

Incidente la referendum: Mai multe persoane într-o cabină de vot, buletine de vot fotografiate sau introduse ilegal în urne

UPDATE 14.15: Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat duminică, la ora 14:00, că între orele 7:00 și 13:00 au fost semnalate 177 de incidente electorale, 62 dintre ele fiind confirmate. (Detalii AICI)

UPDATE 12.40:
Procesul de votare a fost suspendat, timp de o jumătate de oră, în şase secţii de votare din judeţul Mureş, după ce s-a constatat că ştampilele de control au fost aplicate pe faţa, şi nu pe spatele buletinelor de vot, fiind anulate aproximat 900 de buletine de vot dintr-o secţie, ştampilate greşit, informează Mediafax.

UPDATE 12.15:
Mai multe materiale electorale care îndemnau oamenii să nu se prezinte la vot au fost aruncate dintr-un avion de mici dimensiuni, duminică, în zona satului Poiana din comuna suceveană Zvoriştea, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care a cerut Poliției să facă verificări în acest caz. (Detalii AICI)

UPDATE 11.30:
Vicepreședintele PDL Cristian Boureanu a anunțat că PDL a depus plângere penală împtoriva secretarului PSD Liviu Dragnea, pentru că ar fi cerut în mod abuziv mai multor președinți ai unor secții de votare din Teleorman să-i raporteze prezența la vot din oră în oră. (Detalii AICI)

UPDATE 11.15:
Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat, la ora 11:00, că între orele 7:00 și 10:00 au fost semnalate 36 de incidente, majoritatea în mediul rural, numai 20 fiind confirmate. (Detalii AICI)

UPDATE 11.00:
O pensionară din București care a venit să voteze a constatat că soțul ei, Predescu Gheorghe, care a murit de 29 de ani, se află pe lista de votanți, scrie EVZ. Femeia spune că și-a găsit soțul pe listă de fiecare dată când a participat la alegeri, dar că nu a sfătuit-o nimeni, niciodată, ce să facă pentru ca situația să nu se repete.

UPDATE 10.32:
În satul Călugăru, comuna Botoroaga, din județul Teleorman, preotul i-a strâns pe oameni să-i ducă la vot.

UPDATE 10.30:
În localitatea Drăgănești Vlasca, județul Teleorman, 50 de voturi au fost introduse ilegal în urne, la secția 166.

UPDATE 10.00
: Doi bărbaţi au fost reclamaţi pentru că notau numerele de înmatriculare ale maşinilor ce se parcau la o secţie de vot din Capitală, ei pretinzând că sunt poliţişti, potrivit unei sesizări adresate Poliţiei.Incidentul ar fi avut loc la secţia de votare 132-133 din sectorul 1 Bucureşti.

Încă de la primele ore ale zilei au început să apară şi primele incidente de la vot. La secţia de votare de la liceul Xenopol din Capitală, două persoane au intrat împreună într-o singură cabină de vot deşi acest lucru este interzis. Explicaţia a  venit imediat: doamna avea probleme de vedere şi a avut nevoie de ajutor.

Cei doi au intrat în cabină cu aprobarea membrilor comisiei de votare. Însă nici unul dintre ei nu a putut răspunde la întrebarea cum face femeia dovada că are probleme de sănătate.

„De la membrii comisiei de votare am aflat că doamna a intrat în cabina de vot după ce o anunțase pe membra din comisie că nu se simte bine și că dorețte să intre impreună cu soțul ei în cabina de vot. A primit permisiune doamnei de a intra, care răspunde de strada unde locuiește”, a declarat președintele secției de votare, Laura Gabriela Sorococu.

Incidente la vot: Două persoane în aceeași cabină

Embed: " />

O situaţie similară a avut loc şi la una din secţii de vot de la malul mării. Două femei, mamă şi fiică  au intrat în cabina de vot cu buletinele în mână. În momentul în care echipa B1 TV a vrut să vadă de ce li s-a permis accesul în cabină împreună, preşedintele secţiei a scos afară jurnaliştii. Motivul incredibil a fost acela că deranjează.

Un alt incident a fost înregistrat la Pitești, unde un bărbat și-a fotografiat buletinul de vot. Incidentul a fost raportat de către un jandarm.

Jurnaliști dați afară după ce au sesizat nereguli la vot

Embed: " />

Ultima oră
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)
13:41 - 18 orașe și 238 de localități înregistrează rate de incidență de peste 3 la mia de locuitori