"Iohannis, voit, ignoră faptul că ținta atacului din SUA comunitatea gay". Asociația Accept: Salutăm mesajul, chiar și stângaci cum e el

"Iohannis, voit, ignoră faptul că ținta atacului din SUA comunitatea gay". Asociația Accept: Salutăm mesajul, chiar și stângaci cum e el
Foto:b365.ro

Repezentanţii Asociaţiei Accept îl critică pe președintele Klaus Iohanis pentru mesajul de condolențe pe care l-a trimis în urma masacrului care a avut loc în weekend într-un club de noapte din Orlando, SUA.

Motivul pentru care membrii asociației sunt nemulțumiți este faptul că șeful statului nu a pomenit în mesajul său faptul că victimele fac parte din comunicatea LGBT și că motivația atacatorului a fost una homofobă.

“Președintele Klaus Iohannis dă un mesaj de sincere condoleanțe pentru familiile victimelor și SUA ca pertener strategic al României. Însă, voit, ignoră faptul că ținta acestui atac a fost comunitatea LGBT și motivația atacatorului a fost una homofobă. În România, autoritățile încă au o dificultate să pronunțe cuvinte precum gay, lesbiană, trans. Nu putem vorbi despre acest masacru fără să discutăm despre ură față de comunitate și efectele ei. Ură de care comunitatea din România se lovește în fiecare zi când merge la școală, la spital, la serviciu.

Președintele ar trebui să fie alături de comunitatea din SUA, în aceste monente dificile și salutăm mesajul, chiar și stângaci cum e el. Dar Președintele trebuie să fie mai ales alături de comunitatea din România, indiferent de moment. Îl așteptăm la ‪#‎BucharestPRIDE”, se arată într-un mesaj al Asociației Accept, transmis pe Facebbok.

Cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite a zguduit statul Florida. 50 de morți și 53 de răniţi este ultimul bilanţ anunţat de autorități, după ce un bărbat de origine afgană a deschis focul într-un club de noapte gay. Atacatorul s-a baricadat în local și a luat mai mulți ostatici. În cele din urmă, trupele SWAT l-au răpus. Criminalul era în evidența FBI și jurase credință Statului Islamic, care a revendicat în cele din urmă atacul. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:01 - Prețul lui Viktor Orban pentru a renunța la petrolul rusesc. Ce sume avansează Ungaria
17:58 - Momente cumplite pentru Florin Călinescu. Ce diagnostic a primit cunoscutul actor din partea medicilor
17:55 - Maia Sandu la Bruxelles: „Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături” (video)
17:33 - Turcia a blocat începerea negocierilor pentru aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Erdogan: Nu extrădați teroriști, dar vreți în Alianța / Niciunul dintre aliați nu ne-a arătat respect
17:28 - Președinta Comisiei Europene a comunicat un nou pachet de ajutor financiar pentru Ucraina de 9 miliarde de euro: „Investițiile vor ajuta Ucraina să devină mai puternică”
17:23 - Arhitecta Laura Boghiu, înlocuită de sora ei geamănă, în emisiunea „Visuri la cheie”
17:12 - Bogdan Aurescu confirmă că România va interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internațională de Justiție. Ce a declarat șeful diplomației române
17:09 - Fosta consilieră a președintelui Trump pentru Rusia a povestit că mirosul neobișnuit pe care îl emana Putin a marcat-o: „Nu a mâncat și nu a băut nimic”
16:54 - Noul şef ANAF are o misiune imposibilă: Un raport al Consiliului Fiscal arată că inspectorii ANAF forțează falimentul firmelor și pierd procese pe bandă rulantă / Gabriel Biriș: „De multe ori contribuabilul câștigă după ce a intrat în faliment”
16:53 - Elveția renunță la neutralitate? Cum a influențat-o aderarea Suediei și Finlandei la NATO