Ion Cristoiu: În premieră ABSOLUTĂ: Cele cinci persoane din anturajul Codruței Kovesi cărora cei de la Black Cube le-au spart e-mail-uirile

Ion Cristoiu: În premieră ABSOLUTĂ: Cele cinci persoane din anturajul Codruței Kovesi cărora cei de la Black Cube le-au spart e-mail-uirile
Foto: paginademedia.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu continuă în “Gândul de marți”, de pe blogul personal, seria dezvăluirilor legate de dosarul Black Cube și Laura Codruța Kovesi.

Plecând de la afirmațiile făcute luni, jurnalistul vine astăzi cu o bombă.

Acesta spune că a intrat în posesia variantei originală și completă a depoziției lui Dan Zorella, organizatorul Operațiunii Black Cube.

„Înainte de a reproduce Documentul, senzațional după opinia mea nu atît prin referirile la persoane și întîmplări din România, cît mai ales prin istorisirea unei afaceri de spionaj desfășurate de israelieni pe teritoriul țării noastre, ca om care am lucrat cu mult documente de Istorie mă văd obligat să precizez că Depoziția trebuie privită în multe dintre punctele sale cu maximă prudență:

E un punct de vedere a șefului Black Cube, interesat în a-și apăra Operațiunea ca fiind legală.

Spusele lui Dan Zorella au fost traduse în românește. Chiar dacă n-am nici o îndoială în talentul traducătoarei, totuși în raport cu spusele lui Zorella traducerea, mai ales că e vorba de una pentru un document juridic poate fi imperfectă prin raportare la nuanțe.

Despre personaje importante din România Depoziția redă spusele lui Daniel Dragomir. Nu-l cunosc pe Daniel Dragomir. Fiind vorba de un ofițer de informații declarațiile sale trebuie supuse suspiciunii necesare cînd e vorba de un lucrător cu experiență de dezinformare din Servicii.

Depoziția aparține unui fost lucrător al Serviciilor secrete israeliene, Servicii considerate cele mai bune de pe glob în materie de născociri de legende de acoperire pentru operațiunile lor secrete”, a spus jurnalistul.

Vom reda o primă parte a acestui document prezentatde Ion Cristoiu, iar varianta integrală o puteți citi AICI.

“Cu ce se ocupă Black Cube

„L-am văzut pe cel susmenţionat în faţa mea şi te-am informat că sunt inspector de poliţie cu datele menţionate mai sus, te anchetez cu suspiciunea de aderare şi constituire a unui grup infracţional, hărţuire, comiterea de infracţiuni informatice care include dereglare/perturbare calculator, accesul la material de pe calculator în mod ilegal pentru a săvîrşi o altă infracţiune, în scopul de a vătăma un funcţionar public din România, toate acestea în cadrul unei comisii rogatorii.

În legătură cu acestea nu eşti obligat să spui nimic şi tot ceea ce vei spune va fi notat de către mine şi poate folosi ca probă în instanţă în ţară şi în străinătate, tăcerea poate întări probele împotriva ta, ai dreptul de a te consulta cu un avocat, declaraţia ta este luată în cadrul unei cereri de asistenţă juridică sosită din România.

După ce a citit conţinutul suspiciunii şi avertizării şi le-a înţeles, a semnat, şi-a spus din buna şi libera voinţă semnătura.

Î: Doreşti să consulţi un avocat?

R: Nu”, a relatat Cristoiu pe blog.

Urmăriți B1TV.ro și pe