Lista restricțiilor care intră în vigoare, în București, începând de marți, 20 octombrie

Lista restricțiilor care intră în vigoare, în București, începând de marți, 20 octombrie
foto: Pixabay

Începând de marți, 20 octombrie, în Capitală se instituie noi restricții, din cauza depășirii pragului de 3 infectări COVID la 1000 de locuitori. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-a întrunit luni și a stabilt cum va arată viata bucurestenilor în următorele 14 zile.

Iată care sunt restricțiile care intră în vigoare azi, în București

  • Purtarea măștii de protecție devine obligatorieîn spațiile deschise publice, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani
  • Unitățile deînvățământîși vor desfășura activitatea în mediulonline, conform scaneriului
  • Restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc rămân închise
  • Activitatea desfășurată încreșe și after-school-urieste permisă în continuare
  • Activitățile din învățământul superiorva fi reglementată de senatul fiecărei universități

Pentru a putea stopa epidemia de COVID-19 este nevoie de un efort național

Președintele Klaus Iohannis a explicat, luni, într-o conferință de presă că toate restricțiile sunt în beneficiul cetățenilor.

„Din nefericire, așa cum se întâmplă peste tot în Europa,și noi ne confruntăm cu o creștere accentuată a numărului de cazuri de infectare. Capitala a depășit acel indice alarmant de 3 la mia de locuitori, fapt care plasează Bucureștiul în scenariul roșu. Odată depășit acest prag este evidentă necesitatea instituirii unor noi măsuri restrictive…Pentru a putea stopa epidemia de COVID-19 este nevoie de un efort național. Cetățenii sunt partenerii autorităților, iar ele au obligația de a-i respecta. Asta înseamnă comunicarea clară și unitară a deciziilor, informarea din timp atunci când sunt necesare restricții. Presiunea pe spitale și pe secțiile de ATI a crescut la cote uriașe și acest lucru nu mai poate continua. Trebuie să acționăm decisiv.În primăvara acestui an, prin eforturi mari am reușit să reducem masiv curba infectărilor. Sunt convins că putem face din nou acest lucru împreună”

Rată de îmbolnăviri a sărit de3,duminică, în București, iar luni a ajuns la 3,19.

Urmăriți B1TV.ro și pe