Marcel Vela, despre operațiunea de amploare DIICOT: „Este ziua Z. O zi importantă pentru combaterea infracționalității în România” (VIDEO)

Marcel Vela, despre operațiunea de amploare DIICOT: „Este ziua Z. O zi importantă pentru combaterea infracționalității în România” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut, miercuri dimineața, declarații referitoare la operațiunea de amploare desfășurată de DIICOT, ce a vizat investigarea a mai multorinfracțiuni.

Marcel Vela, despre operațiunea de amploare DIICOT: O zi importantă pentru combaterea infracționalității în România

În cadrul declarațiilor susținute la sediul MAI, Marcel Vela a catalogat operațiunea de amploare efectuată de DIICOT drept „ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracționalității în România”.

„În această zi, am executat 619 misiuni în care am efectuat percheziții și descinderi la nivelul întregii țări”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

„Ziua Z, 11.11, România. Când am spus că suntem cu ochii pe ei, să știți că nu a fost o figură de stil. Este cea mai mare acțiune a Ministerului Afacerilor Interne din ultimii ani. Au acționat astăzi 3000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și cadre din alte structuri. S-au executat 619 acțiuni în forță în această dimineață, dintre care 489 de percheziții și 130 de descinderi. Dintre percheziții, 386 sunt pe crimă organizată, 36 în zona judiciară, 46 pe criminalitate economico-financiară și 21 pe infracțiuni care țin de arme și muniții. Cele 130 de descinderi au fost pentru punerea în executare a unor mandate de arest preventiv și pentru unele mandate europene de arestare. Au fost vizate 21 de grupuri infracționale care se ocupau de următoarele activități: trafic de droguri, de persoane, de migranți, proxenetism, infracțiuni economice, cămătărie și șantaj. Prejudiciul realizat de cele 21 de grupuri infracționale a fost de 190 de milioane de lei și 160.000 de euro”, a mai precizat Marcel Vela.

Operațiune de amplaore aDIICOT, miercuri dimineață

Uriașa operațiuneDIICOTa fost declanșată pentru că, în ultimele luni, în contextul pandemiei de coronavirus, liderii unor mari grupări de crimă organizată care acționau în vestul Europei au revenit în țară și și-au reluat activitatea aici.

Perchezițiile s-au desfășurat concomitent, miercuri dimineață, în Bucureşti şi în județele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Vizate de procuroriiDIICOTși de polițiști au fost mai multe grupări infracționale specializate în trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)