Medicul Beatrice Mahler: Doi pacienți transferați la „Marius Nasta”, în urma incendiului de la „Matei Balș” sunt în stare gravă

Medicul Beatrice Mahler: Doi pacienți transferați la Marius Nasta, în urma incendiului de la Matei Balș sunt în stare gravă
Sursa Foto: Europa Liberă

Patru pacienţi cu vârste între 62 şi 89 de ani, internaţi la Institutul „Matei Balş”, au fost aduşi la Institutul „Marius Nasta”, ca urmare a incendiului grav care a izbucnit vineri dimineața. Doi dintre pacienți se află în stare gravă, a precizat managerul unității medicale, Beatrice Mahler. Pacienţii transferaţi de la ”Matei Balş” nu au arsuri.

„Au fost aduse patru persoane – două femei şi doi bărbaţi. Avem disponibilitate până la 36 de locuri. În acest moment, avem 32 de locuri libere în secţia COVID. Dacă vor fi necesare, noi suntem aici şi suntem alături de colegii noştri de la Matei Balş şi de pacienţii de acolo care trec printr-un moment foarte greu. Vârstele sunt între 62 şi 89 de ani. Una dintre femei este echilibrată. Unul dintre bărbaţi este cu necesar de oxigen crescut. Din păcate, doi dintre pacienţi – o femeie şi un bărbat – au stare generală gravă şi au fost trimişi în Terapie Intensivă. Sunt conştienţi, sunt prezenţi, dar doi dintre ei au stare generală gravă şi de aceea au fost mutaţi în secţia de Terapie Intensivă. Patru pacienţi: două femei, doi bărbaţi cu vârste între 62 şi 89 de ani. Doi cu stare echilibrată, sunt pe secţia COVID, doi cu stare severă în Terapie Intensivă”, a spus Beatrice Mahler, potrivit Agerpres.

Ea a tras un semnal de alarmă legat de infrastructura spitalelor, afirmând că este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice.

„Noi avem centrală proprie la Institutul ‘Marius Nasta’ şi am încercat să avem autonomie tocmai pentru a nu avea probleme în acest sens. Instalaţiile de oxigen sunt suprasolicitate, debitele de oxigen pe care le necesită aceşti pacienţi sunt foarte mari. Să nu uităm că pe lângă instalaţiile de oxigen avem şi instalaţiile electrice, o infrastructură care trebuie modificată. S-a spus acest lucru după incendiul de la Piatra Neamţ. Au fost atunci controale tocmai pentru a evalua starea spitalelor şi pentru a vedea ce investiţii sunt necesare. Cu siguranţă trebuie să facem paşi în acest sens şi să trecem la treabă. Au fost controale tocmai pentru a evalua care este vechimea spitalului, care este necesarul de investiţii pe partea de infrastructură. În acest moment, este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice din acest institut, lucrăm la acest lucru, nu se pot face evaluări corecte fără să avem astfel de date”, a arătat medicul.

Ultima oră