Ministrul Muncii: În școlar 2019-2020 vor fi 70.000 de locuri pe foarte multe meserii, în școlile profesionale (VIDEO)

Ministrul Muncii: În școlar 2019-2020 vor fi 70.000 de locuri pe foarte multe meserii, în școlile profesionale (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat marți, în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum” că Guvernul are în vedere reînființarea școlilor profesionale, iar începând din anul școlar 2019-2020, vor fi disponibile 70.000 de locuri pentru această formă de învățământ.

”În Hotărârea de Guvern care pregătește anul școlar 2019-2020 vor fi 70.000 de locuri pe foarte multe meserii în școlile profesionale înființate începând cu clasa a IX-a.

Avem de la operatori mașini cu comandă numerică, mecanic auto, bucătar, electromecanic, ospătar, sudor, comerciant, vânzător, electronist, lucrător hotelier, tâmplar.

Situația locurilor propuse pentru planul de școlarizare învățământul dual și profesional pentru anul școlar 2019-2020.

Planul de școlarizare este de doi sau trei ani. Durata studiilor depinde de complexitatea meseriei respective”, a explicat ministrul Muncii.

În ceea ce privește situația ucenicilor, Marius Budăi a spus că anul trecut a fost coborât la patru clase nivelul celor care pot participa la programul finanțat de Guvern.

”Până să înființăm aceste școli ne-am dat seama că avem nevoie de forță de muncă calificată. Avem nevoie de ucenici. Avem ucenici care puteau participa în programul finanțat de guverm cu opt clase. Anul trecut am coborât nivelul la patru clase”, a mai spus Marius Budăi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti